Филмска и серијска јесен каквој се радујемо

Ова јесен на програме РТС-а донеће узбудљиве серије сјајних продукција, невероватних обрта и контроверзних прича, које обарају рекорде гледаности. Поред тога, богати телевизијски репертоар зачиниће и многобројни биоскопски хитови и остварења који гледаоце неће оставити равнодушним, већ ће их повести у праву филмску авантуру. Спремите се за изузетно занимљиву јесен у бојама РТС-а!

Најпопуларнија изреалска ТВ серија "Фауда" (Fauda, 2018) прави је међународни хит, а РТС се побринуо да је ускоро прикаже својим гледаоцима. С радњом која као да је извучена из текстова светских медија, овај политички трилер прати рад јединице израелске војске која у тајности на Појасу Газе и Западној обали лови терористе, на бруталан начин убија, мучи и насилнички прети Палестинцима.

Да у "Фауди" места за морално преиспитивање нема, важи за ситуације у којој су приказане и једна и друга страна. Обе стране се муче с дисциплином својих агената и војника, а због "посла" актери плаћају високу цену, док серија шаље поруку да насиље ствара само још веће насиље.

У наредним месецима на програме РТС-а стиже Би-Би-Сијева ТВ драма "Телохранитељ" (Bodyguard, 2018) која је побрала позитивне критике и понела неке од најпрестижнијих награда и номинација попут Златни глобус, Еми и БАФТА Драматично финале серије пратило је невероватних 11 милиона људи, чиме је оборен рекорд гледаности постављен 2008. године и божићне епизоде серије "Doktor Who".

 

Прича прати ратног ветерана, Дејвида Бада (Ричард Меден), који добија задатак да чува амбициозну и моћну министарку унутрашњих послова, Џулију Монтаги (Кили Хоз), чију политику презире, услед чега се нађе растрзан између дужности и својих уверења. Он је одговоран за Џулијину безбедност, а да ли је он заправо и њена највећа претња? Серија добија неочекиван залет и незамисливе обрте, и одлична је препорука за љубитеље добре акције, интелигентног заплета и прецизно разрађених ликова.

Тренутно на РТС-у је друга сезона необичне серије "Причај ми причу", интригантна руска серија "Интернат за племићке кћери", италијанска серија настала по роману "Женски рај", као и осма сезона серије "Морнарички истражитељи: Лос Анђелес", а гледаоци РТС-а имаће прилику да погледају и све епизоде ове акције, укључујући и оне најновије из 11. сезоне. Такође, они који су је прошли пут пропустили, у наредним месецима имаће још једну прилику да погледају сјајну, немачку крими-драму "Вавилон Берлин".

Што се тиче филмског програма, гледаоци РТС-а ће ове јесени имати прилику да погледају специјално припремљен и пажљиво одабран циклус филмова по познатим књижевним делима, снажну домаћу награђивану мелодраму Ана Марије Роси, "Ајвар", са Сергејем Трифуновићем и Наташом Нинковић у главним улогама; један од најбољих икада снимљених филмова о опстанку и преживљавању "Арктик" са Мадсом Микелсеном, руску ратну драму Собибор, као и многе друге...

Уживајте у јесени у бојама РТС-а!

петак, 19. јул 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару