Филмска и серијска јесен на РТС-у

За љубитеље филмског и страног серијског програма РТС је током наредних месеци спремио разнолик, атрактиван и богат програм – омиљене домаће и стране филмове, циклусе истакнутих редитеља, забавне, ауторске и сасвим необичне документарце, историјске, трилер, али и тренутно најпопуларније светске серије… Спремите се за изузетно занимљиву филмску и серијску јесен на РТС-у!

Никола Попевић, главни и одговорни уредник филмског програма истиче да ће посебно задовољство за филмофиле бити велики циклус нашег најпознатијег и најпризнатијег режисера, Емира Кустурице:

„Биће приказано осам остварења и биће то врло упечатљив приказ његовог богатог опуса, од филмова који су га прославили попут "Сјећаш ли се Доли Бел", "Отац на службеном путу" и "Дом за вешање", па до најновијих, "На млечном путу" и "Пепе, један узвишени живот" које ће наша телевизија приказати премијерно. Овај циклус почиње 12. октобра и наставиће се сваке суботе од 22 часа. Пошто Емира Кустурицу није потребно детаљније представљати, ипак је тај човек бренд за себе, а знам да ће публика уживати у сваком од приказаних дела, додао бих само да ће се његовом циклусу "придружити" и још један добро познати великан, а то је Акира Куросава. Детаље о овоме пројекту објавићемо накнадно".

Што се тиче страног филмског програма, Радио-телевизија Србије наставља по већ познатој шеми - термини на Првом програму су резервисани за комерцијалне и забавне, док су на Другом програму углавном фестивалски, ауторски и уметнички филмови.

„Понуду заокружујемо изузетно квалитетним ауторским документарним филмовима. Сваког радног дана од 20 часова на РТС 2 могуће је погледати низ остварења која се баве најразличитијим темама, од спорта и музике па до природне средине и необичних животних прича. Посебно бих скренуо пажњу на филмове српских аутора, пошто је домаћа документаристика последњих година у великој експанзији, што није остало незапажено на најбитнијим фестивалима, а и награде нису изостале", додао је Попевић.

До краја године, од страних серија гледаоци ће на РТС 2 моћи да погледају серију "Викторија", а одмах на њу ће се надовезати "Женски рај", са новим епизодама. По завршетку премијерне треће сезоне "Џејмстауна", у викенд термину репризираћемо прву сезону контроверзне серије из пера Јуа Несбеа "Окупирани", после које ће премијерно бити приказана друга.

„Посебна ми је част да најавим чак две серије које се баве јужноамеричким нарко-босовима, што је тема која посебно заокупља ауторе у последње време. Реч је о серијама "Наркос" и "Ел Чапо" за које су откупљене све сезоне. Познато је да су ове теме интересантне и код нас, уосталом ако се у српским новинама појавила читуља за Пабла Ескобара, сумњам да ће публике недостајати", најавио је Никола Попевић.

Останите уз РТС!

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару