Филмско и серијско лето на РТС-у

За љубитеље филмског и серијског програма РТС је током наредних месеци спремио разнолик, атрактиван и богат програм – од холивудских хитова, акција, трилера, научно-фантастичних ремек дела, преко шведских, италијанских и шпанских серија, до омиљених франшиза, римејкова и класика… Спремите се за дуго, топло, филмско и серијско лето на РТС-у!

РТС се потрудио да задовољи укусе свих гледалаца, па ће филмови који ће се емитовати током лета бити најразличитијих жанрова и тематике, од вољених серијала попут филмова о Бонду, па до 00:30 - Тајна операција, Годзиле, Изнуде, Књиге спаса и римејка Злочина на таласима. Гледаоци могу очекивати атрактиван програм заснован не само на већ виђеним холивудским, већ и најновијим филмовима европске кинематографије.

Чувени домаћи филмови биће емитовани у 13.15 ч, од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а. Током овог циклуса емитоваћемо филмове из богатог домаћег кинематографског опуса, од омиљених попут Маратонци трче почасни круг, до филмова које гледаоци немају прилику често да погледају на малим екранима: Нека друга жена, Последњи колосек, Дани, Наивко, Радио Вихор зове Анђелију...

„Филмски програм Радио-телевизије Србије читаве ове године обележава чињеница да је састављен импозантан број југословенских и српских филмова, која уз архиву драмског програма, чини најбогатију телевизијску колекцију домаће кинематографије икад. Читави каталози великих југословенских студија сада су на једном месту, тај број се непрестано увећава, чинећи РТС местом где гледалац може имати у виду пресек скоро свега што се снимало на овим просторима", сматра Никола Попевић, уредник филмског и страног серијског програма Радио-телевизије Србије.

Током лета, не заборављамо ни класике. У оквиру мини-маратона на Другом програму РТС-а у току је серијал филмова са Хамфријем Богартом, а гледаоце очекује и циклус врхунских класичних вестерна.

На самом крају циклуса филмова Кшиштофа Кишловског, који траје од марта ове године, понедељком на РТС 2, емитујемо једно од свакако његових најпознатијих дела - серијал кратких телевизијских филмова - Декалог, који је Кишловски режирао по Десет божјих заповести.

Овог лета посебно издвајамо велики број документарних филмова, награђивана остварења која су постизала бројне успехе на фестивалима широм света (понедељак и четвртак, РТС 2, 20.00 ч), као и летњи биоскоп на Другом програму, после блока цртаћа - широк спектар дугометражних филмова за децу и младе - анимирани, играни, документарци за младе, јапанске манге...

Када је реч о серијама, на Првом програму, радним данима у 23.55 ч., емитујемо британску серију насталу по чувеном роману Џона Голсвордија, награђеном Нобеловом наградом за књижевност - Сага о Форсајтима, док недељом у 23 ч. иде друга сезона чувене серије Фарго. На Другом програму, у току је После Христа, прича о догађајима након Христовог распећа и васкрсења, а од 05. јуна, од уторка до петка у 21 ч, гледаоце очекује данско-шведска крими-драма Мост, аутора Ханса Розенфелда, која без сумње улази на листу најбољих европских ТВ радова ван енглеског говорног подручја. Ову чувену серију ће током лета РТС први приказати у целости.

Од 18. јуна на Првом програму почиње шпанска серија Велвет, која ће обрадовати женски део публике, а 20. јуна серија дугометражних филмова - Злочини, која осликава невероватне догађаје из свакодневног живота...

У наредна три месеца гледаоци ће имати прилику да погледају и узбудљиву италијанску серију Гомора, затим Лепотица и звер, Женски рај, Инспектор Бек...

„Обраћањем млађој публици, богатом понудом стране и домаће документаристике, озбиљним третманом савременог жанровског филма (не само америчког), као и инсистирањем на врхунским артхаус филмовима и схватањем потребе да савременог гледаоца треба подсећати и упознавати са класицима, филмски и серијски програм ће и овог лета имати заиста много да понуди", најављује Никола Попевић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару