У сусрет ФАФ-у: Циклус ауторског филма на РТС

У сусрет предстојећем, 23. Фестивалу ауторског филма (24.11-07.12) РТС ће на Другом програму емитовати циклус филмова посвећен прошлогодишњем фестивалу у који ће уврстити остварења која су изазвала највећу пажњу публике.

Циклус је започео 09. новембра са грчки филмом Шевалије (Chevalier, 2015) који прати причу о шесторо људи који плове Егејским морем и у тренуцима досаде одлучују да играју необичну игру чији ће победник на свом малом прсту носиће победнички прстен: Шевалије.

Затим, 16. новембра на програму је француски филм Непозната девојка (La fille inconnue/The unknown girl, 2015) говори о младој девојци која је сплетом околности умешана у смрт непознате жене чији идентитет али и узрок смрти покушава да открије.

Џејмс Вајт (James White, 2015) који ћемо емитовати 23. новембра је филм о проблематичном двадесетогодишњаку који покушава да опстане у њујоршком лудилу. Повлачи се у аутодеструктивни хедонистички начин живота, али док му се мајка бори са озбиљном болешћу, Џејмс је приморан да преузме контролу над својим животом.

Најгледанији филм на прошлогодишњем ФАФ-у - Матура (Bacalaureat, 2016) доноси причу о суноврату људског достојанства, који произилази из превелике амбиције и уласка човека у коруптивни систем, а гледаоци РТС-а имаће прилику да га погледају 30. новембра.

Циклус завршавамо 07. децембра са победником прошлогодишњег ФАФ-а - Зовем се Неро (Soy Nero, 2016), иранског редитеља Рафија Питса у немачко-француско-мексичко-америчкој продукцији. Ово остварење је награђено за храбри приказ потраге за идентитетом и поштовањем у свету пуном конфликта и ограничења која стварају сталеж, раса, национална припадност; као и ограничења обичних грађана који се користе као оруђе у машинерији рата, да би на крају били жртвовани и одбачени на олтару патриотизма.

Филмови су на програму сваког четвртка, РТС 2, у 22 ч.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. јул 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару