Бонд: петком у 22.00 на РТС 1

Бонд, Џејмс Бонд, херој планетарно популарне и најдуговечније филмске франшизе свих времена стигао је на РТС и задржаће се чак 17 седмица. Петак увече, на Првом програму је резервисан само за чувеног агента 007 британске тајне службе.

Неустрашивог, гламурозног и неумољивог јунака романа Ијана Флеминга, на филмском платну кроз 26 приче, од 1962. године до данас, оживело је шест глумаца: Шон Конери, Џорџ Лејзенби, Роџер Мур, Тимоти Далтон, Пирс Броснан и Данијел Крејг, који су Бонду поклањали и помало својих карактеристика, али ипак делили његов шарм и углађеност, склоност мартинију, женама, скупим оделима и Астон Мартину, најнапреднија оружја и супериоран ум - и све то у служби Њеног величанства.

РТС је већ емитовао филмове првог и по некима најбољег Бонда - Шона Конерија, а циклус филмова о тајном агенту 007 се наставља са његовим наследницима, прво сер Роџером Муром, затим Тимоти Далтоном и Пирсом Броснаном, а завршава са филмовима у којем Бонда тумачи Данијел Крејг.

Роџер Мур, који је играо тајног агента од 1973. до 1985. године, има своје верне обожаваоце, а мали, али страствени део публике ће у својим срцима заувек чувати место за Велшанина Тимотија Далтона, који је агента 007 играо 1987. године у филму Дах смрти и 1989. у Дозвола за убиство. Пирс Броснан, који је лик тумачио у раздобљу од 1994. до 2005. године, био је несумњиво најуглађенији Бонд од свих, док је Данијел Крејг упркос почетном скептицизму јавности који је уследио након што је најављено да је преузео улогу Бонда, наишао на позитивне реакције критичара и допринео да његови филмови остваре већу зараду од свих претходних у серијалу.

Циклус Бондових филмова, петком на Првом програму РТС-а започео је 17. фебруара у 22 часа са филмом Живи и пусти друге да умру (Live and Let Die, 1973), а затим су хронолошким редом следили и Човек са златним пиштољем (Man with the Golden Gun, 1974), Шпијун који ме је волео (Spy Who Loved Me, 1977), Операција Свемир (Moonraker, 1979)... све до филма Скајфол (Skyfall) из 2012. године.

Конери, Мур, Далтон, Броснан или Крејг? Током 17 недеља и 17 филмова имаћете сасвим довољно времена да се подсетите или тек изаберете свог омиљеног Бонда.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 21. јул 2024.
21° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару