Читај ми!

Фестивал фестивала у августу

Седма сезона ексклузивног циклуса Фестивал фестивала на Радио-телевизији Србије. Сваког четвртка у 22 часа на Другом програму премијере победника и учесника престижних филмских фестивала, са свих страна света

Филмови који су обележили филмске фестивале широм света поново на РТС-у. Најразличитији жанрови, кинематографије и ауторски приступи.

Сваког четвртка у 22 сата на Другом програму гледаћете филмове, који су имали запажене успехе на водећим интернационалним фестивалима од Кана и Венеције, преко Мадрида, Сан Себастијана, Берлина, Њујорка, па све до Лос Анђелеса.

У августовској сезени ексклузивног циклуса, 6. августа биће приказан филм Објава рата (La guerre est déclarée, 2011) инспирисан истинитом причом, о младалачкој љубави као Ромео и Јулија, која се из безбрижности коренито мења када им се син разболи од рака.

Маленом Адаму лекари дијагностикују малигни тумор на мозгу. Од тог тренутка млади родитељи објављују рат против болести, рат против смрти, рат против очајања. Остварење је проглашено најбољим на Фестивалу у Хихону 2011. године.

У главним улогама: Валери Донзели, Џереми Елкаим, Цезар Десеикс...

Остварење је режирао Валери Донзели.

Затим 13. августа следи филм Акaције (Las acacias, 2011). Рубен је усамљени возач камиона. Годинама је развозио дрва од Парагваја до Аргентине.

Једног јутра његово устаљено путовање ће се променити. На станици близу Асунсиона појављује се Хасинта.

Стицајем околности, Рубен и она настављају заједно пут ка Буенос Ајресу, али са њима је још неко - њена беба. Километри пролазе, а двоје људи се полако упознају и зближавају, завирујући једно другоме у душу.

Нико од њих не прича о свом животу. Нико не пита много. Али, пред њима је 1.500 километара пута.

У главним улогама: Херман де Силва, Наира Каје Мамани...

Режија: Пабло Ђорђели

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 22. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару