Читај ми!

Oдстрел

Америчка телевизијска серија аутора Мата Никса, од уторка 10. фебруара радним данима на Првом програму РТС-а од 23.55 часова. Главне улоге тумаче Џефри Донован, Габриел Анвар, Брус Кембел, Шерон Глес, а од почетка четврте сезоне и Коби Бил.

Наслов серије се односи на „одстрел" који издају обавештајне службе, како би најавиле смену агената или извора за који се сматра да је постао непоуздан.

Када су шпијуни „отписани", њихова веза са шпијунском организацијом престаје, а тиме се драстично смањују и приходи.

Дакле, отписани шпијун нема новац, професију, подршку „колега" - у суштини нема идентитет.

Наратор је оперативац Мајкл Вестен (Џефри Донован), који често на неки начин саветује младе агенте.

Након бега из пропале „операције" у Нигерији и након што је био отет и претучен, Вестен спас проналази у родном граду на Флориди. Након што се пробуди на кревету, поред себе види бившу девојку Фиону.

Ускоро сазнаје да је добио „одстрел" и да је постао један од отписаних шпијуна. Под сталним је надзором, а сва његова имовина и рачуни су замрзнути.

Велики напор Вестен улаже како би контактирао свог руководиоца у америчкој влади, што само потврђује да га неко јако моћан „држи у шаци". Уколико напусти Мајами постаће ловина и отићиће у притвор. Уколико остане, има веће шансе да преживи.

Желећи да сазна ко га је отписао и зашто, Вестен постаје нелиценцирани приватни истражитељ за обичне грађане. Он се нада да ће успети да заради довољно новца, како би могао да истражи свој случај.

Вестен зове старог пријатеља Сема, како би му помогао, а Фиона им се накнадно придружује. Уз повремену помоћ, а понекад и сметње његове мајке Маделин, Вестен се бори са „казненим фигурама", попут мафијаша, лопова, чланова банди, убица, дилера дроге. У исто време, он мора да следи траг који га води до људи одговорних за његово отписивање.

Серија (Burn Notice, 2007-2013) спаја две приче; укупна серија која се бави тиме како је Вестен отписан, а поједине епизоде се фокусирају на случајеве које решава за своје клијенте.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 22. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару