Боунс

Hа Првом програму РТС-а од 07. oктобра у термину од 23.55 почиње приказивање форензичке серије "Боунс", која има другачији приступ овом поджанру. После "Места злочина: Лас Вегас", гледаоци ће бити у прилици да премијерно погледају четврту, пету, шесту и седму сезону ове серије (141 епизоду).

 Реч је о америчком ТВ остварењу, у коме се преплићу форензичке и полицијске методе. Свака епизода базирана је на једом случају ФБИ који се тиче неразјашњених околности у вези са људским остацима, у коме је специјалном агенту Силију Буту (Дејвид Бореанз) потребна помоћ форензичког антрополошког тима докторке Темперанс "Боунс" Бренан (Емили Дешанел).

Иначе, серија чији је идејни творац Харт Хенсон, слободно је заснована на раду форензичарке и патолога Кати Рајх, која се уједно потписује и као продуцент серије. А протагонисткиња дoкторка Темперанс Бренан, названа је по главној јунакињи која се појављује у крими романима Рајхове.

Оно што посебно издваја ово остварење у у односу на већ етаблиране серијале овог жанра је и знатна доза хумора коју је аутор Харт Хенсон, поред труда да што више развије ликове, уткао. Такође, једна од карактеристика серије је и холограмска метода уз помоћ које се приказују флешбекови, али и визуелно реконструишу случајеви.

Темперанс Бренан је једна од водећих стручњака за форензичку антропологију. Она ради на институту "Џеферсонијан" и предводи један од најбољих тимова који откриваја идентиете жртава.

Често се догађа да су остаци на основу којих реконструишу злочин и утврђују чињенице сувише уништени или у фази распаспадања, што им само додатно отежава посао. Тим докторке Бренан често помаже различитим владиним организацијама на утврђивању идентитета жртве или сведока злочина.

Бренанова је позната по томе што има необичан начин да реконструише догађаје из прошлости и "прочита" трагове онда кад осталима то не полази за руком.

У тиму стручњака са којима она сарађује су и приземна Анђела Монтенегро (Михаела Конлин), која је створила јединствен начин за реконструкцију места злочина помоћу тродимензионалне компјутерске слике, бриљантни Зак Еди (Ерик Милеган), који је због своје ингениозности понекад потпуно одсечен од стварности, доктор Џек Хоџинс, експерт за инсекте, споре и минерале, а конспирацијама се бави из хобија.

Ван лабораторије најчешћи партнер Бренановој је специјални агент Сили Бут који ради у Одељењу за истраживање убистава при ФБИ. Он је бивши снајпериста који озбиљно приступа случајевима и више се ослања на изјаве сведока и истраживачки рад него на физичке доказе.

Наиме, Бренанова није заговорник науке и не верује научницима када је решавање злочина у питању. Управо ово је разлог због кога се Бут не слаже најбоље са помало арогантном и често неприступачном докторком.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 22. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару