Читај ми!

Викенд руског филма

На Првом програму РТС-а овај викенд биће посвећен руској кинематографији, тако да ће поред треће и четврте епизоде серије "Шерлок Холмс", бити приказана остварења "Бело сунце пустиње", "1612", "Индиго", "Дневна стража", "Дух" и "Русалка".

Бело сунце пустиње (Beloe Solntse Pustyni, 1970) - Филм замишљен као совјетски одговор на популарни жанр вестерна. Но, иако се очигледно наслања на вестерн, филм се без сумње обраћа совјетској публици па говори о развоју нације и царства, јер пропагира националистичке идеале руске доминације у Средњој Азији.

Филм чију режију потписује Владимир Мутил, биће приказан 22. августа у 13.30 часова.

1612 (2007) - Руски филм из 2007. године о Смутним временима и о рату Пољско-Литванског савеза против Русије (1605-1618). Режирао га је Владимир Хотиненко, а продуцент је Никита Михалков.

Радња се одвија у Русији током Смутних времена, периода грађанских немира, глади и страних инвазија које је уследило након пада династије Рурик, која је владала Русијом од 862. до 1598. године.

Протагониста, Андреј био је као дечак слуга на двору цара Бориса Годунова, где је постао сведок убиства царске породице по налогу завереника.

Андреј је продат у робље. Након седам година, купује га шпански плаћеник, Алваро Борха који се бори на страни пољске војске. Њихову чету нападну разбојници, а Алваро гине. Андреј и његов друг Костка знају да се слуге без господара сматрају бегунцима и да ће бити обешени. Андреј облачи гардеробу свог мртвог господара, присваја његово име и претвара се да је шпански витез.

Остварење редитеља Владимира Хотиненка, биће приказано 22. августа у 21 час.

Индиго (Индиго, 2008) - Компанија скривена од радозналих погледа на крову једне московске вишеспратнице чува бројне тајне, попут Индиго људи, људи будућности.

Они се разликују по својој сензуалности. Осећају опасност, разумеју језик животиња, читају мисли и памте своје прошле животе. Њихова јединственост у исто време плаши и одушевљава. Индиго људи имају штуру комуникацију са родитељима, наставницима, лекарима и полицијом.

Филм који је режирао Роман Пригунов, биће приказан 22. августа 15 минута након поноћи.

Дневна стража (Дневной Дозор, 2006) - Представљајући кинематографску визију редитељ и сценариста Тимур Бекмамбетов је други део трилогије снимио на основу научнофантастичних романа Сергеја Лукјаненка.

Смештен у савремену Москву, филм прати сукоб и равнотежу која се одржава између сила светлости и таме - резултат средњовековне погодбе између супротстављених страна.

Остварење у коме главне улоге тумаче Константин Хабјински, Марија Парошина, Владимир Миншов, биће приказано 23. августа у 21 час.

Дух (Domovoy, 2008) - Романописац се бори са стваралачком кризом и сопас налази у убици, чија му животна прича помаже да поврати инспирацију и пронађе пут до читалаца. Међутим, није свестан да ће преузети и кривицу за убиство...

У главним улогама: Константин Хабински, Владимир Машков, Чулпан Хаматова...

Остварење чију режију потписује Карен Огањишн, биће приказано 23. августа у 23 часа.

Русалка (Rusalka, 2007) - Филм Ане Меликјан био је кандидован за Оскара Америчке филмске академије.

Остварење Русалка је интересантна и романтична прича о необичној девојци Алиси, која је одрасла у једном забаченом градићу поред мора.

Слободно време Алиса проводи маштајући о каријери балерине и истинској љубави, а у току одрастања открива јединствену и необичну способност да остварује своје жеље. Животни пут је даље води у Москву, тамо где се жеље остварују, или...

Филм у коме главне улоге тумаче Марија Шалајева, Евгењи Чиганов, Марија Сокова, биће приказан 24. августа.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 22. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару