Фестивал фестивала у мају

Шеста сезона ексклузивног циклуса Фестивал фестивала на Радио-телевизији Србије. Сваког четвртка у 22 часа на Другом програму премијере победника и учесника престижних филмских фестивала, са свих страна света.

Филмови који су обележили филмске фестивале широм света поново на РТС-у. Најразличитији жанрови, кинематографије и ауторски приступи.

Сваког четвртка у 22 сата на Другом програму гледаћете филмове, који су имали запажене успехе на водећим интернационалним фестивалима од Кана и Венеције, преко Мадрида, Сан Себастијана, Берлина, Њујорка, па све до Лос Анђелеса.

У мајској сезени ексклузивног циклуса, 1. маја биће приказан филм Свети мотори (Holy Motors, 2012) редитеља Леоса Каракса.

Неколико сати из живота господина Оскара, мистериозног лика с безброј живота. Он је индустријалац, убица, клошар, монструм, породични човек. Најбољи филм Фестивала у Чикагу 2012. године.

Оскарова једина пријатељица је плавуша Селин, која га вози уздуж и попреко париским улицама. Између њих наизглед влада осећање спокојства. Али, шта је оно заправо?

Седам дана касније следи остварење То вечерње сунце (That Evening Sun, 2009) редитеља Скота Тимса.

Земљорадник Тенеси враћа се у своје родно место и суочава се са породичном издајом, али и са дугогодишњим непријатељем, као и губитком породичне фарме.

И наизглед лепе успомене прерастају у догађаје проткане горчином, али Тенеси не одустаје од исправљања неправди.

Затим следи француски филм Rois et reine, 2004 у режији Арнуа Деплушана. Паралелне приче о интересантном статусу бивших љубавника. Нора, самохрана мајка долази да брине о тешко болесном оцу, док за то време њена велика љубав, бриљантни музичар, напушта све и креће у животну авантуру.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару