Читај ми!

Нова година, нови филмови

Традиционално на РТС-у, током новогодишњих празника добри и разноврсни филмови. Гледаоце очекује чак 15 премијера! „Циркус сунца“, „Дистрикт 9“, „Фабрика“, „Савршено бекство“, „Гангстерска прича“, „Краљевство излазећег месеца“, само су неки од 1.000 наслова који ће у 2014. години наћи своје место у програму Јавног сервиса.

Од 31. децембра до 4. јануара 15 атрактивних наслова. Серијал нових остварења започињемо емитовањем филма Циркус сунца: Амалуна (Cirque du Soleil: Worlds Away, 2012).

Како заиста живе запослени у циркусу и то највећем на свету - одговор можете потражити у овом филму.

Акробате, гутачи ватре, кротитељи звери "путују кроз различите светове" огромне шатре, покушавајући да допру једни до других.

У главним улогама: Ерика Линц, Игор Зарипов, Луц Халхабнер...

Одмах након Циркуса сунца биће емитован филм Деда Мраз је пао на земљу (When Santa Fell to Earth, 2011) Оливера Дикмена.

Бен и његови родитељи су се преселили у други град, где његова мајка планира да отвори пекару, након што се заврше божићни празници.

Бен није срећан у новој кући, а у школи не проналази пријатеље. У новом одељењу седи поред Шарлоте, хипи девојчице која је у ствари веома арогантна.

Једног дана, међутим, Деда Мраз са саоницама и ирвасима пада са неба директно пред Бенове ноге. Он бежи од непријатеља који желе да упропасте празнике, а Бен и Шарлота треба да му помогну.

У главним улогама: Александар Шер, Ноа Краус, Мерседис Џејдиа Диаз...

Затим следи филм Дистрикт 9 (District 9, 2009) Нила Бломкампа.

Марта 1982. године огромни ванземаљски свемирски брод појављује се изнад Јоханезбурга у Јужној Африци.

Након квара на броду који онемогућава управљање њиме, тим проваљује унутар брода где открива велики број инсектоидних туђина којима се пружа уточиште на Земљи, у кампу под називом "Дистрикт".

Јужноафричка влада касније одлучује да изврши релокацију кампа у новоформирани "Дистрикт 10", за шта је ангажована "МНУ" компанија за коју ради и Вилкус ван де Мерве.

Након што долази у контакт са мистериозном супстанцом коју тројица ванземаљаца годинама сакупљају, Вилкусова ДНК почиње да се мења. Вилкус креће у авантуру, како би помогао ванземаљцима да дођу до свог броад и врате се на своју планет.

У главним улогама: Шарлто Копли, Дејвид Џејмс, Џејсон Коп...

Затим следи остварење Фабрика (The Factory, 2012) чију режију потписује Морган Онил.

Опсесивни полицајац трага за серијским убицом претражујући мрачне улице Њујорка, али када његова ћерка-тинејџерка нестане, он оставља свој професионализам по страини и креће у хајку у којој закони не постоје и једино на шта се ослања јесте родитељски инстинкт.

У главним улогама: Џон Кјузак, Далас Робертс, Винсент Месина...

Још једно у низу нових остварења је и Савршено бекство (A Perfect Getaway, 2009) Дејвида Туиа.

Клиф и Сидни, млади пар авантуристичког духа прославља медени месец истражујући лепоте једне од најлепших и најудаљенијих плажа на Хавајима.

Док лутају пратећи скривене трагове, они мисле да су пронашли рај. Међутим, идила траје све док не сретну групу уплашених стопера који причају о језивом убиству новопеченог брачног пара на острву...

У главним улогама: Мила Јововић, Стив Зан, Тимоти Олифант...

Затим следи француски филм Гангстерска прича (Les Lyonnais, 2011). Драма о Едмонду Видалу, харизматичном вођи познате „Лионске банде", који је одговоран за неке од највећих и најбруталнијих пљачки у историји Француске.

Снимљен по Видаловој аутобиографији „Шака пуна трешања", филм прати два остарела криминалца, који се суочавају са својом прошлошћу.

Режију потписује француски редитељ и некадашњи полицајац, Оливије Маршал, а главне улоге играју глумци Жерар Ланвен, Чеки Карио и Даниел Дувал.

Још једна у низу премијера на Јавном сервису биће и филм Краљевство излазећег месеца (Moonrise Kingdom, 2012) Веса Андерсона.

Радња смештена на острву код Нове Енглеске 60-тих година. Двоје клинаца се заљубљују и одлучују да побегну заједно. Сви живи у граду се мобилишу у потрази за њима, што ће окренути градић наглавачке...

У главним улогама: Џаред Гилман, Кара Хејвард, Брус Вилис...

Након тога биће емитован филм Изненада (Suddenly, 2013) Увеа Бола.

Четири плаћене убице предвођене извесним Бароном представљају се као агенти Тајне службе, како би се уселили у кућу удовице Елен. Њен дом има одличну позицију за постављање снајпера којим планирају да убију председника.

Али ратни ветеран и полицијски службеник Тод увиђа да ови људи нешто смерају и будући да гаји симпатије према Елен, почиње да истражује „агенте" и у самоодбрани убија једног од њих. Он и Елен морају да пронађу начин да зауставе Барона и његова два помоћника, пре него што буде прекасно...

У главним улогама: Реј Лиота, Ерин Карплок, Доминик Прсл...

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. јул 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару