Читај ми!

Премијере у августу

На програмима Јавног сервиса током августа биће емитовани бројни играни филмови, међу којима су „Звери јужних дивљина“, „Опасан метод“, „Створ“, „Прељубници“, „Јованка Орлеанка“, „Кожа у којој живим“, "The Tall Men", "Into the white", "Monsieur Lazhar", "Mindhunters", "Personal effects", "Donnie Darko", "Rosewood Lane", "Escapee".

Од 1. до 31. августа биће приказани:

Звери јужних дивљина (Beasts of the Southern Wild, 2012) - Aмерички филм редитеља дебитанта Бена Зејтлина. Ово оригинално остварење независне продукције освојило је награду жирија на „Санденс" фестивалу, Златну камеру у Кану и низ других признања.

Главна јунакиња је шармантна и неустрашива тамнопута девојчица, која упознаје тајне света и свемира у сиромашној, али живописној насеобини у делти Мисисипија.

Главне улоге тумаче Кејвензана Валас, Двајт Хенри, Леви Истерли и други.

Опасан метод (A Dangerous Method, 2011) - Филм Дејвида Кроненберга са Киром Најтли, Вигом Мортенсеном и Мајклом Фасбендером у главним улогама.

Заснован је на стварним догађајима и открива део узбурканих односа између младог психијатра Карла Јунга, његовог ментора Сигмунда Фројда и Сабине Шпилрајн, лепе младе жене са психичким тегобама која се испречила између њих двојице.

У предвечерје Првог светског рата Цирих и Беч постају поприште интелектуалних открића сексуалности и несвесног у радовима Јунга и Фројда.

Између њих двојице умећу се млада лепотица Сабина Шпилрајн и пацијент Ото Грос.

Истраживање осећајности, амбиција и обмана, навешће Јунга и Фројда да промене дотадашњу мисао и модернизују праксу.

У филму играју: Кира Најтли, Виго Мортенсен, Мајкл Фасбендер, Сара Гадон, Венсан Касел, Дејвид Кроненберг.

Створ (The Thing, 2011) - Антарктик - предео изузетне лепоте. То је и место на коме потрага изоловане експедиције за новим научним открићима постаје мисија за опстанак када из леденог затвора случајно буде ослобођено еонима заробљено чудовиште.

Тај створ има способност да се претвори у савршену реплику било ког живог бића. У овом филму параноја се шири међу групом истраживача попут епидемије како један по један бивају заражени мистеријом с друге планете.

Створ Матхајса ван Хајнингена је снимљен као увод у истоимени култни филм Џона Карпентера из 1982. године.

У филму играју: Мери Елизабет Вајнстед, Џоел Еџертон, Улрих Томсен и други.

Прељубници (The Players / Les infidels, 2012) - Француска комедија са Жаном Дижарденом и Жилом Лелушом у главним улогама. Прељубници су омнибус састављен од низа кратких, уребесно комичних прича које се на различит начин баве темом мушког неверства.

Мушко неверство виђено је очима седам редитеља међу којима су и Мишел Азанависијус, Емануел Берко и Фред Кавеј.

У филму играју: Жан Дижарден, Жил Лелуш, Лајонел Абалански и други.

Јованка Орлеанка (The Messenger: The Story of Joan of Arc, 1999) - Филм у режији Лика Бесона портретира причу о Светој Јованки Орлеанки, познатој француској ратној хероини из 15-тог века и религиозној мученици.

Прича почиње грозотама којим присуствује млада Јованка, мучењима њене породице од стране Енглеза, и одлучној жени која следи своје визије које су довеле на чело битке, затим, после много превирања на самом крају и до њеног суђења и егзекуције.

Главне улоге тумаче: Раб Афлек, Стефан Алгуд, Мила Јововић и други.

The Tall Man (2012) - Џесика Бил глуми мајку која се досељава у мрачни градић у којем годишње нестане сумњиво много деце, а ти нестанци приписују се мистериозном "Високом човеку".

Када и њено дете нестане, мораће да се упусти у језиву потрагу која ће се завршити борбом између добра и зла. Сценарио и режију потписује Паскал Ложије, познат по хорору "Мученице" из 2008. године.

Главне улоге тумаче: Џесика Бил, Џодел Ферланд, Стивен Мекати и други.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. јул 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару