Читај ми!

Премијере у јуну

На програмима Јавног сервиса током јуна биће емитовани бројни играни филмови, међу којима су "Assassination of a High school president", "Millions", "Defendor", "The Whistleblower", "Red Lghts", "Dear John" и "One for the money", "Seeking justice".

Од 1. до 30. јуна биће приказани:

Assassination of a High school president, 2008 - На једном колеџу у САД-у, популарна Франческа (Миша Бартон) се удружује са момком из друге године Бобијем (Риз Томпсон), који пише за школске новине, како би испитали крађу која је потресла ову школску установу.

Боби (Риз Томпсон) пише за школске новине и добија компликован задатак, да узме интервју од Пола (Патрик Тејлор), момка који је најпопуларнији у школи и који предводи спортски тим. Међутим, то му никако не успева, напротив, Бобија почиње да малтретира група момака са којима је Пол близак.

Следећег јутра, један од главних људи на колеџу (Брус Вилис) открива да је обијена његова канцеларија и да су украдене важне ствари из сефа.

Како би сузио круг осумњичених, ангажује Бобија, коме се придружује Франческа (Миша Бартон) и они почињу да воде самосталну истрагу.

Ствари нису ни мало једноставне како им се на почетку чинило и током наивне шпиунаже сазнају застрашујуће ствари...

Филм који ће бити емитован у суботу 01. јуна на РТС 1, режирао је Брет Сајмон.

Millions, 2004 - Етика и моралне вредности су изражене у овом филму. Прича о седмогодишњем дечаку, који је разнежио на хиљаде људи занимљивим гестом, након што је пронашао велику кесу пуну фунти...

Филм који ће бити емитован у уторак 04. јуна на РТС 2, режирао је Дени Бојл.

Defendor, 2009 - У овој комедији Вуди Харелсон игра обичног човека, који је умислио да је суперхерој.

Филм прати његову потрагу за негативцем капетаном Индустријом, као и однос са психијатром и тинејџерком са којом се спријатељује.

Када падне мрак и изађе Месец, најгори од најгорих, шљам и хуље излазе из својих скровишта и тероришу поштене грађане Хемер Тауна.

Само једна особа је довољно храбра да спречи њихова недела, а то је суперхерој Дифендор (Заштитник).

У филму названом по овом необичном јунаку, Вуди игра пристојног грађевинца Артура Попингтона, наизглед обичног и не баш најбистријег човека.

Артур живи у радионици, коју сматра својим скровиштем (као што је Бетменова пећина) и ту прави оружја и смишља како да осујети планове зликоваца.

Он покушава да пред лице правде изведе свог архинепријатеља. Артур дотичног зликовца никада није видео, нити зна где је, али је убеђен да он постоји и да је одговоран за све лоше ствари у његовом животу, укључујући и смрт његове мајке.

Због тога Артур, односно Дифендор, креће у потрагу, наоружавши се необичним арсеналом, који укључује и теглу разјарених оса, кликере, праћку и пендрек.

Током потраге за капетаном Индустријом, самопроглашени суперхерој набаса на тајну полицијску присмотру нарко боса, за којег поверује да је управо његов негативац.

После несрећног пораза, помогне му проститутка, којој је он раније учинио услугу и током целог филма ово неочекивано пријатељство јача.

Филм који ће бити емитован у суботу 08. јуна на РТС 1, режирао је Питер Стебингс.

Доушник (The Whistleblower, 2010) - Политички трилер заснован на истинитим догађајима. 1999. године, Кетрин Болковак (Рејчел Вајс), полицајац из Небраске тражила је трансфер како би била што ближе својој ћерки.

Кетрин спада у један од оних ретких случајева када суд додели старатељству детета оцу наспрам мајке.

Болковак када не успева да добије жељени трансфер, окреће се новој области пословања које нуди могућност зарађивања знатно већег новца за кратак временски период.

Кетрин потписује уговор са УН да служи као орган мира у Босни, и по њеном доласку поред очигледне баријере језика, мора да пређе и многе друге не тако транспарентне и очекиване.

Од старта увиђа да колеге траљаво обављају посао и масован број напада на жене бива игнорисан.

Копајући по овим извештајима који су завршили у смећу, Катрин проналази разни прљави веш својих колега које ће је ставити у велику опасност и натерати да се бори са много већим проблемима него што је она то очекивала.

Филм који ће бити емитован у уторак 11. јуна на РТС 2, режирала је Лариса Кондраки.

Црвена светла (Red Lights, 2012) - Паранормалне појаве су фокус блокбастера, у коме главну улогу тумачи Роберт де Ниро.

Радња прати искусне истраживаче паранормалних појава, који се суочавају са опасним изазовом који прати професора факултета.

Да би разоткрили чудне појаве мораће прво да се суоче са својим скривеним емоцијама, страховима и мислима.

Филм који ће бити емитован у петак 21. јуна на РТС 1, режирао је Родриго Кортес.

Све што желим си ти (Dear John, 2010) - Филм је настао према роману популарног писца Николаса Спаркса и прати живот Џона, младог војника који се заљубљује у згодну студенткињу за време одсуства из војске.

У идућих седам бурних година, пар раздвајају Џонове све опасније војне мисије. Иако се виђају тек повремено, остају у вези преко низа љубавних писама која ће временом изазвати судбоносне последице.

Филм који ће бити емитован у суботу 22. јуна на РТС 1, режирао је Лас Халстром.

Ловац на главе (One for the Money, 2012) - Кетрин Хајгл игра управо разведену и очајну Стефани Плам, која у потрази за послом прихвата да без икаквог тренинга и вештина постане ловац на уцењене главе.

Долази код рођака Винија, агента за кауције, чија фирма и није баш на добром гласу и први задатак јој је да пронађе паметног Џоија Морелија (Џејсон О'Мара), бившег полицајца, кога јуре због убиства.

Ситуација није идеална јер Морели не само што је осумњичени, већ је мушкарац који јој је сломио срце пре неколико година.

Филм је настао на основу серије криминалистичких романа о Стефани Плам, чији је аутор Џенет Иванович.

Остварење које је режирала Џули Ен Робинсон, биће емитовано у петак 28. јуна на РТС 1.

Ланац освете (Seeking Justice, 2011) - Николас Кејџ игра професора Вила Жерарда, који желећи да се освети нападачима који су му силовали жену, ангажује групу разбојника.

Средњошколски професор је склопио јасан договор, али ствари ће наравно измаћи контроли када схвати да разбојници са њим имају необичне планове.

Филм који је режирао Роџер Доналдсон, биће емитован у суботу 29. јуна на РТС 1.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару