Читај ми!

Зимски биоскоп на РТС-у

"Зимски биоскоп" са филмовима за све генерације поново се враћа у ваше домове. Од 04. јануара, па до фебруара на Првом програму РТС-а, биће приказано двадесетак играних и дугометражних анимираних остварења за све узрасте.

Овогодишњи Зимски биоскоп започиње остварењем Рендал - гусан који говори (Goose on the Loose, 2006) редитеља Николаса Кендла.

Савремена бајка о гусану Рендалу, који уме да говори и кога су отели челници локалне основне школе, како би га спремили за божићну трпезу.

Планирају да угоје Рендала, па су га затворили у један кавез. Међутим, једанаестогодишњи Вил то неће дозволити и смислиће лукав план, како би избавио свог пријатеља.

Дечак иначе не говори откад му је умрла мама, али ће мисија спасавања и низ других околности везаних за гусана, учинити да поново почне да прича.

Уз помоћ сестре Емили и неколико другова, успеће у намери и дочекаће Божић заједно са својим пернатим пријатељем.

Затим следи филм Божићна кутија (Christmas Box, 1995) редитеља Маркуса Кола.

На несрећу вољене и одане супруге Кери, Ричард Еванс заокупљен је успехом своје мале фирме.

Кери проналази оглас за посао у коме се тражи неговатељица у старачком дому и наговара Ричарда да иде са њом на разговор.

Међутим Ричард се одмах посвађао са Мери Паркин, власницом дома, али на њихово изненађење она их је ипак запослила...

Ричарда почињу да муче снови о анђелима и осећај да Мери и њен дом крију тајну, а онда сазнаје изненађујућу истину из Мерине прошлости, која ће му открити право значење Божића.

Након тога биће емитован филм Доктор Дулитл 4 (DrDolittle 4, 2008), који је режирао Крег Шапиро.

Маја Дулитл никада није очекивала да ће њен "дар" постати питање националне сигурности. У четвртом наставку популарне приче о девојчици која разговара са животињама, Маја ће открити да није тако лако уписати Ветеринарски факултет како је мислила.

Управо када почела да осећа велико разочарање, председник Сједињених Америчких Држава замоли Мају да свој посебан таленат употреби у раду с непослушним "Првим псом", како би спречили велику националну кризу.

С новим веома тешким и одговорним задатком и уз помоћ свог лојалног пса Лакија, Маја коначно добија прилику да задивити пријемни одбор Ветеринарског факултета.

Затим следи остварење Лагуми и змајеви (Dungeons and Dragons, 2000) редитеља Кортниа Соломона.

Краљевина Измер је већ дуго времена подељена земља. Магови су елита која влада, док су обични људи немоћни.

Млада измерска краљица Савина (Тора Бирч) жели једнакост и просперитет за све, али зли маг Профион (Џереми Ајронс) кује заверу, желећи да је свргне и успостави своју власт. Али, краљица поседује жезло којим контролише измерске златне змајеве. Да би завладао, Профион мора да дође до жезла и увери савет магова да Савина није способна да влада змајевима.

У ту очајничку потрагу кренуће и два лопова, Ридли (Џастин Волин) и Снејлс (Марлон Вејнс), ученица магије Марина (Зои Меклелан), неустрашиви патуљак Елвуд (Ли Аренберг) и вилењак Норда (Кристен Вилсон). Уз бројне опасности на које наилазе, морају и да се надмудрују са Профионовим главним ратником Домодаром (Брус Пејн).

Истовремено, у Измеру се Профион припрема за битку са краљицом, а будућност земље зависи од (не)проналажења легендарног жезла.

Биће емитован и класик Алиса у земљи чуда (Alice's Adventures in Wonderland) из 1951. године, уз који су стасавале многе генерације.

Анимирани филм је рађен по истоименом роману из 1865. године енглеског писца Чарлса Латвиџа Доџсона, чији је псеудоним Луис Керол.

Остварење које су режирали Клајд Џероними, Вилфред Џексон и Хамилтон Ласк говори о девојчици по имену Алиса, која након што пропадне кроз зечју рупу доспева у свет маште, у коме живе необична и антропоморфна створења.

Још један анимирани класик ће бити емитован у оквиру Зимског биоскопа, а то је Вини Пу (The Many Adventures of Winnie the Pooh) из 1977. године, који су режирали Џон Ланзбри и Волфганг Ритерман.

Медвед Вини Пу, или "меда с' кратком памећу" упушта се у невероватне авантуре са својим пријатељима Тигром, Зекохопом, Праслином, Кенгом, Руом и наравно Иаром, који је изгубио свој реп.

"Реп је или ту или није", каже Пу. "А твој... није ту." Сова ће послати целу дружину да избави Кристофера Робина од измишљеног кривца. Испоставиће се да ће то бити ужурбан и напоран дан за меду, који је само кренуо да нађе мало меда.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару