Читај ми!

Мумија на РТС-у

Током месеца децембра, на Јавном сервису Србије биће емитовани авантуристички филмови „Мумија“ и „Повратак мумије“ редитеља Стивена Самерса, као и остварење „Краљ шкорпиона“ Чака Расела.

Мумија (The Mummy, 1999) - Авантусристички филм Стивена Самерса, са Бренданом Фрејзером и Рејчел Вајс у главним улогама.

Филм представља узбудљив, неизвесни и застрашујући еп о експедицији ловаца на благо у пустињи Сахаре 1925. године.

Пошто су случајно налетели на тајну гробницу, ловци на благо су ненамерно ослободили 3.000 година старо завештање ужаса, отелотворено у осветољубивој реинкарнацији египатског свештеника, осуђеног на вечни живот, живог закопаног.

Повратак мумије (The Mummy Returns, 2001) - У наставку хита Мумија, који је режирао Стивен Самерс, мумифицирано тело Имотепа је пристигло у лондонски музеј, где се још једном буди и започиње поход пун беса и терора.

У том походу испречиће му се јунаци из претходног филма, Рик и Евелин, али и друга застрашујућа сила која снагу црпи из најтамнијих ритуала староегипатске митологије.

Краљ шкорпиона, легендарни ратник који је продао своју душу Анубису, заборављен је у историји и спомиње се тек као лик из митологије.

Али, у пустињи Ам Шер, у златној пирамиди, спава краљ шкорпиона и онај ко га убије моћи ће да заповеда непобедивом демонском Анубисовом војском.

Десет година након што је свештеник Имотеп (Арнолд Восло) побеђен, Рик (Брендан Фрејсер) и његова жена Евелин (Рејчел Вајс) заузети су одгојем сина Алекса (Фреди Боат).

Уз њих је верни пријатељ и асистент Џонатан Карнахан (Џон Ханах).

Ланац страшних збивања покреће се када 3000 година старе мумије Имотепа и његове Анч Су Намун, након транспорта у британски музеј, поново васкрсну у својој потрази за бесмртношћу.

Краљ шкорпиона (The Scorpion King) - авантусристички филм Чака Расела из 2002. године, са Двејном Дагласом Џонсоном - Роком, Кели Ху и Стивеном Брандом у главним улогама.

Инспирисан причом о легендарном египатском ратнику, филм Краљ шкорпиона прати збивања од пре 5.000 година у злогласном граду Гомора.

Зли владар одлучио је да истреби сва номадска племена из пустиње. Неколико преосталих племена, која по природи нису савезници, морају да се уједине или да нестану.

Пошто знају да њихов противник верује само у визије свог чаробњака, они унајмљују вештог убицу, Матхауса, како би елиминисали видовњака.

Након што је успео да уђе у противнички камп, Матхаус открива да је чаробњак заправо прелепа жена.

Не желећи да је убије, он је води у дубину пустиње, знајући да ће владар учинити све да је врати.

Тешко рањен у борби, Матхаус мора да прикупи снагу и окрњену дружину поведе назад у Гомору, у последњу битку.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару