Читај ми!

Педесет година „Ролингстонса“

Музика „Ролингстонса“ је значајно утицала на нове вредносне системе, другачији поглед на живот и његов смисао. За педесет година постојања, бенд је прошао много тога и дошао до успешног мејнстрим састава, који привлачи велико интересовање. Поводом јубилеја, на РТС-у ће 07. 11. бити приказано остварење "Ролингстонси - Shine a light".

Документарни филм оскаровца Мартина Скорсезеа посвећен групи "The Rolling Stones" премијерно је приказан у Берлину, на отварању 58. берлинског филмског фестивала.

Филм Shine a light, насловљен према нумери с албума Exile on Main St. из 1972. године, сниман је у току две вечери, 29. октобра и 1. новембра 2006. године, у театру "Beacon", у Њујорку.

Остварење бележи невероватан наступ, по многима највећег светског рокенрол бенда, а снимили су га еминентни амерички редитељ и изузетна екипа водећих директора фотографије.

За Скорсезеа је "Beacon" био савршено место - довољно велико за камере, расвету и шине, а довољно мало да изблиза забележи легендарне "Стонсе".

Камерама су управљали неки од највећих директора фотографије у филмском бизнису, укључујући Алберта Мејлса, који је радио са "Стонсима" на филму Gimme Shalter, и двоструког оскаровца Џона Тола, а све под надзором Скорсезеовог директора фотографије, Роберта Ричардсона, који је добио два Оскара и био номинован још три пута.

Идеја за филм потекла је од вође бенда, Мика Џегера. У почетку је идеја била да се сними филм о турнеји.

Џегеров оригинални концепт био је да се сними њихов највећи концерт свих времена у Рио де Жанеиру.

Поред Мика Џегера, ту су и Кит Ричардс, Чарли Вотс и Рони Вуд.

Ово је, иначе, друго Скорсезеово дело посвећено легендарним музичарима. No diretcion Home, који је снимио 2005. године, посвећен је Бобу Дилану.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару