Вече са Денисом Квејдом

Из богате филмске колекције једног од најхаризматичнијих глумаца нашег времена, Дениса Квејда, издвојила су се два остварења „Далеко од раја“ и „Јахачи“, која ће бити емитована 23. маја на Јавном сервису.

Филм Тода Хејнса Далеко од раја (Far from Heaven, 2002), социјална драма педесетих, свеобухватно и прецизно истиче оно што су филмови о тим годинама до данас тек наговештавали.

Радња овог остварења одвија се током јесени 1957. године. Прича прати породицу Витакер из Конектикета у сталној борби за очување свог „доброг гласа".

Кети (Жулијан Мур) и Френк Витакер (Денис Квејд) имају ћерку и сина, двоје адолесцената.

Заплет настаје са „продубљивањем" односа, па се животи неких протагониста заувек мењају.

Франк открива своју хомосексуалну страну, што ће у потпуности променити живот некад складне породице.

Његова жена након почетног шока покушава да повеже конце, правећи се да се ништа није променило.

Тек кад је хомосексуално откривени супруг напусти, она увиђа како је њена идилична свакодневица ствар прошлости.

На путу самоиспитивања она ће коначно открити и сопствене скривене пориве и жеље...

У остварењу Јахачи (The Horseman, 2009), које је режирао Јонас Екерлунд, Денис Квејд тумачи лик Ејдана Бреслина, деткетива који је, откако је његова вољена супруга преминула, емотивно удаљен од своја два сина, Алекса и Шона (Лу Тејлор Пучи и Лијам Џејмс).

На послу се упушта у истраживање случаја невероватно насилних серијских убистава, која су повезана с библијским пророчанством о четири јахача Апокалипсе.

Бели јахач је мајстор обмане, вођа паклене борбе; Црвени јахач је оштроумни ратник који успева да окрене човека против човека с привидном невиношћу иза које се крије распламсали бес; Црни јахач је мрачни и манипулативни тиранин, неуравнотежен, али ипак увек у предности за један корак; Бледи јахач је играч с разоружавајућом снагом, одлучан да шири смрт с хируршком прецизношћу.

Како истрага одмиче, детектив Бреслин открива шокантну везу између себе и четири осумњичена.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару