Читај ми!

Премијере домаћих филмова

На Другом програму РТС-а током марта 2012. године, премијерно ће бити емитовани домаћи филмови „Мотел Нана“ редитеља Предрага Велиновића и „Бели бели свет“ Олега Новковића.

Мотел Нана (05. март, 22.00)- Иван је професор историје у гимназији. За време једног часа, испровоциран недоличним понашањем ученика, он прелази границу дозвољених педагошких метода и због тога бива суспендован и премештен у скоро заборављену основну школу, у планинском селу у Босни.

На путу упознаје Јасмину, која се на позив пријатеља Хазима, власника мотела „Нана", враћа из Немачке у своје родно место. Пуна оптимизма и ентузијазма, Јасмина прихвата ново познанство с Иваном, као и нови почетак свог давно заборављеног живота.

Иванова изненадна љубав према Јасмини и Јасминино наивно и детињасто веровање у добре људе и после открића Хазимових правих намера према њој, терају их у заједничко бекство од стварности. У овом троуглу сви су помало изгубљени, као и сваки човек у свом животу.

Хоће ли њихов заједнички боравак у Босни, у окружењу које са собом ипак носи више хумора него трагедије, успети да се заврши боље него што је почео?

У остварењу које је режирао Предраг Велиновић, главне улоге тумаче: Драган Мићановић, Николина Ђорђевић, Зијах Соколовић, Никола Пејаковић, Младен Нелевић и Љубивоје Тадић.

Бели бели свет (19. март, 23.00)- Радња ове модерне трагедије догађа се у рударском граду Бору- некадашњем симболу индустријског просперитета, а садашњем симболу постиндустријске кризе која погађа читав свет. У таквом амбијенту дешава се фатална љубав између мрачног и немилосрдног старијег мушкарца и изгубљене младе девојке- балкански танго.

Реч је о игри љубави и смрти, игри страсти, или игри опчињавања и потчињавања, коју играју људи с периферије које су напустили и друштво и сопствена судбина. Једино што је у њима неуништиво јесу страст и жудња за животом.

У филму који је режирао Олег Новковић играју: Уликс Фехмиу, Хана Селимовић, Јасна Ђуричић, Небојша Глоговац, Борис Исаковић, Милица Михајловић, Марко Јанкетић, Мето Јовановски, Мира Бањац и други.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. јул 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару