Читај ми!

Детектив Зен

Серија о Аурелију Зену, детективу из Италије, рађена у продукцији "Би-Би-Сија" (BBC), пpeма романима познатог британског аутора криминалистичких дела Мајкла Дибдина, биће емитована током априла сваке суботе на Првом програму РТС-а.

Аурелио Зен је цинични детектив-антијунак, уморан од живота. По казни бива премештен у Катанију, на Сицилију, како би обављао незахвалан посао шпијунирања потенцијалних неподобних у полицијским редовима.

Серија из три дела је пуна мистерија, намештаљки, суптилних и мање суптилних порука које мафијашке породице, као и представници других организација, шаљу једни другима - поруке које доводе до много крви, и не штеде никога.

Ликови су занимљиви; повремено се осећа да ту има много више о њима, да имају своју историју.. Ту је и анализа стања у Италији, политичког и друштвеног, у коме је неретко нејасно ко су "добри" и "лоши" момци, као и како се уопште снаћи у свему томе и преживети.

Већ 06. априла биће емитован први филм Зен: Крвна освета (Zen: Vendetta). Детектив Зен одлази у удаљено село да поново истражи убиство, што прети да изазове политички скандал.

Зен је под притиском политичара и начелника полиције, и радије бира да проводи време са Таниом, лепом помоћницом начелника... У међувремену, гангстери почињу да га прогоне, тражећи освету.

Режија: Џон Александер

Наредне суботе, 13. априла, биће емитован други филм Зен: Кабал (Zen: Cabal). Смрт познатог аристократе, Умберта Руспантија, доводи детектива Зена у сеновити свет "Кабал-организације" моћније и мрачније од мафије.

Министарство жели брзу пресуду, и инсистира да се у извештају његова смрт образложи као самоубиство, али Зен почиње све више да сумња и уплиће се у мрежу интрига...

Режија: Кристофер Менул

Затим следи трећи и последњи део Зен: Краљ пацова (Zen: Ratking), који ће бити емитован 20. априла. Детектив Зен ради даноноћно, како би решио отмицу богатог индустријалца са политичким везама.

Међутим, ствари почињу да измичу контроли, оног тренутка када манипулативна породица индустријалца почне да се меша у случај...

Режија: Џон Џонс

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару