Филмски Божић на РТС-у

Током децембра на Првом програму РТС-а биће емитовани филмови инспирисани божићним празницима. У оквору овог серијала погледајте остварења „Ништа лепше од празника“ Алфреда Де Виље и остварење „Божићна колиба“ Мајкла Кампуса.

Ништа лепше од празника (Nothing Like the Holidays)- Прича о порториканској породици Родригез, чији су се чланови расули по свету, али ће Божић дочекати заједно у породичном дому, у Чикагу.

Млађи чланови породице са великим усхићењем чекају да прославе празнике са родитељима, које не виђају тако често, оцем Едијем и мајком Аном.

Поготово њихов најмлађи син Џеси, који се управо вратио из Ирака, након што је тамо рањен.

Међутим, цела породична идила нестаје оног тренутка када им мајка Ана, за празничном трпезом саопштава да се разводи од њиховог оца Едија.

Филм Ништа лепше од празника, чију режију потписује Алфредо Де Виља, биће емитован 24. децембра на Првом програму РТС-а.

Божићна колиба (Christmas Cottage)- Дирљив и инспиративан филм доноси причу засновану на истинитим догађајима о чувеном "Сликару светла", Томасу Кинкејду.

Враћајући се кући са колеџа за један Божић, млади уметник Томас Кинкејд схвата да је пропао покушај промовисања туризма у његовом родном градићу и да је његова мајка Маријана на ивици да изгуби породичну колибу која је под хипотеком.

Инспирисан својим ментором Гленом који живи у суседству, Том прихвата да ослика мурал свог малог, идиличног градића.

Уз Гленову помоћ, Том не само што ће открити шта значи бити уметник, већ ће помоћи и својим суграђанима да открију право значење Божића у овој носталгичној, забавној и топлој причи која спада у празничне класике.

Ова дирљива прича у режији Мајкла Кампуса, биће емитована 25. децембра на Првом програму РТС-а.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. јул 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару