Луд, збуњен, нормалан

У новој сезони биће приказане 24 нове епизоде, а у току је снимање још 24 епизода. Са приказаних 48 епизода, гледаоци РТС-а ће видети 96 епизода.

Већ три године ликови Изета, Фарука и Дамира, три генерације сарајевске породице Фазлиновић, својим комичним заврзлама и необичним ситуацијама празне сарајевске и загребачке улице, а са рејтингом од 13.06 у две сезоне су изузетно гледана серија и у Србији.

Фазлиновићи живе у истом стану, а сваки од њих је са специфичним генерацијским проблемима.

Изет (Мустафа Надаревић) је инжењер у пензији, има близу седамдесет година, стара гарда и удовац је. Усвојен је као дете. Типичан је комуниста са стаљинистичким погледом на свет. Без обзира на "црвено" опредељење више је склон превари него поштеном раду. Сенилан је, када му то одговара. "Сећа" се борби са Немцима у Другом светском рату, мада је тада био у пеленама. Иако је у трећем добу, обожава жене.

Фарук (Сенад Башић), Изетов син јединац закорачио је у пету деценију живота и разведен је. По занимању је музички продуцент и власник приватног студија. На једној страни Фарук се бори са неурозама свог оца, а на другој покушава да спава читав дан, а да остане будан целе ноћи. По музичком опредељењу је рокер.

Дамир (Моамер Касумовић), Фаруков син, један је од најбољих студента медицине и једини уравнотежен члан породице. Ситуацију чини смешном чињеница да Дамир треба да води нормални живот са ненормалним укућанима.

Због оргиналних карактера Изет је "Луд", Фарук "Збуњен" а Дамир "Нормалан", одакле је изведен и наслов серије.

Уз Фазлиновиће, у серији наступају ликови који уносе хаос у њихове животе и односе. У приватном музичком студију Акорд, чији је власник Фарук, раде две радника; секретарица Иван и тонац Дина. Они су више од обичних радника, готово део породице, али једнако тако они се појављују и као носиоци засебних прича које су везане за њихов приватни и професионални живот.

У непосредној близини студија је кафић Санремо. То је место окупљања свих ликова. Кафић, наравно, има власнике (Марија и Стјепан) и особље (Селма). Ни они нису тек успутни карактери већ, неретко, јунаци читавих засебних прича које, у правилу, имају свој одјек на Фазлиновићеве или на догађаје у студију "Акорд".

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару