Мини серија "Груди"

Од 9. марта, суботом у 21 час.

Радња ове породичне играно-документарне мини-серије од четири епизоде смештена је у Никшић. Ликови су припадници средње класе, интелектуалци, неостварени и шармантни антијунаци, родитељи и они који покушавају да се остваре као родитељи. Свака епизода је посвећена једном од главних ликова а то су три жене и један мушкарац.Једна од главних јунакиња је Ана (42) која је биохемичар и самохрана мајка. Ана је сама себи дијагностиковала канцер груди.

Поред Ане, кроз серију упознаћемо Зорку (42), супругу успешног бизнисмена, која покушава да остане трудна, Јелену (43) удату за странца, наставницу у Никшићу, која жели инострану стипендију.

Ана, Зорка и Јелена се сусрећу на двадесетогoдишњици матуре у свом родном граду Никшићу.

Иако живе у три различите државе бивше Југославије, свака има важне проблеме са грудима. На прослави се упознајемо и са њиховим шармантним и помало деликвентним другом Фукијем (42) који живи са својом бабом и бави се сумњивим пословима.

Три дана, током којих сви они подвлаче црту и рачунају са још увек безбројним непознатима, промениће им животе. Шест месеци касније, један дан, као епилог, показаће крајње резултате на њиховим путевима ка самоостварењу.

Једна од кључних тема серије је борба протв канцера дојке. Ова тема се наслања на кампању РТС-а и Министарства здравља под називом "Рак је излечив ", која је у току већ годину дана и која има за циљ да укаже на значај превентивних мера у борби са канцером.

Основни покретач серије је генерацијско, гимназијско пријатељство, а драмски разлог је болест, тако да серија осим драмског, уметничког, хумористичког, мелодрамског, има и едукативни карактер јер скреће пажњу на врлине и мане савременог живота: темпо живота, потрага за афирмацијом, опстанак, пријатељсто, подршка, генерацијски сукоб и жеља за бољим животом.

Улоге тумаче: Дубравка Дракић, Нада Шаргин, Марија Шкаричић, Војин Ћетковић, Мира Бањац, Пеђа Бјелац, Јелена Ђукић, Данило Лончаревић, Бранимир Поповић, Александар Ђурица ...

Сценарио: Владислава Војиновић и Марија Перовић

Режија: Марија Перовић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару