"Козје уши", суботом у 21.00 на Првом

Настала према роману Владиславе Војновић, нова мини-серија "Козје уши" од 30. септембра премијерно на РТС 1, суботом у 21.00.

Главну јунакињу, баба Стојанку, коју је живописно дочарала Горица Поповић, стицајем околности из града и студија, живот је вратио у родно село. Сада, у својим шездесетим годинама, у јужном Банату одгаја унуке, четрнаестогодишњу Софију и осмогодишњег Стевана, чији су родитељи отишли у иностранство.

Са кћерком која је давно отишла у Америку, баба Стојанка нема контакт већ годинама и пати због тога. Иако рођена у селу, Стојанка се не уклапа у типичан сеоски миље, па ће њен карактер у судару са средином у којој живи дати много повода за смех, а филм чини низ занимљивих ситуација јер Стојанка покушава да преживи како зна и уме.

Син и снаја не шаљу паре, а и ретко се јављају, па баба Стојанка, кроз низ трагикомичних ситуација, покушава да купи унуци нове патике, унуку жељени бицикл, поправи кров на кући који прокишњава, заради гледајући у шољу за паре, намештајући ишчашене руке и ноге, остављајући замке за зечеве у шуми...

Ова дирљива прича прати борбу једне баке са суровом данашњицом и свим притисцима друштва у којем живимо. У телевизијској серији, као и роману, своје место наћи ће и Стојанкина непрежаљена љубав из младости, сеоски свештеник, ловац, одбегла деца, али и "Битлси", јер од човека са којим је остала трудна баба Стојанка, као успомену, има само једну поломљену сингл плочу.

Телевизијска серија "Козје уши", која има четири епзоде, настала је према истоименом роману Владиславе Војновић. Редитељ је Марко Костић, а улоге, између осталих, играју Горица Поповић, Слободан Ћустић, Никола Којо, Милица Спасојевић, Сергеј Трифуновић, Бранислав Трифуновић, Горан Радаковић, Моника Ромић, Ненад Маричић, Анђелка Прпић, Павле Марковић, Небојша Илић и Наташа Марковић.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару