Субота – вече домаћих серија и филмова на РТС-у

Сваке суботе увече, Радио-телевизија Србије емитоваће на Првом програму две домаће серије, као и један домаћи филм. Ове суботе, одмах након премијерне прве епизоде серије „Santa Maria Della Salute“, која је на програму у 20.05,РТС ће после скоро једне деценије, репризирати култну телевизијску серију „Сиви дом“, а затим ће на програму бити и филм „Добровољци“.

Santa Maria Della Salute је биографска играна серија о једном од највећих српских песника, Лази Костићу. Кроз лични живот уметника, његове заносе и разочарања, Здравко Шотра, својим јединственим редитељским стилом, плете пред нама живописну слику Војводине и Србије тог узбудљивог времена рађања наше модерне културе. Ова истинита прича, која је имала трагичан крај, чини онај мелодрамски садржај серије који ће вероватно пробудити највећу пажњу и емпатију код гледалаца. Неостварена љубав са Ленком обележиће живот овог великана скоро исто колико и његово бесмртно поетско и драмско дело...

Серија од 11 епизода, биће на програму на РТС 1, у 20.05.

Сиви дом, култна серија сценаристе Гордана Михића у режији Дарка Бајића, кроз 12 епизода прати различите судбине деце из поправног дома. Настала је на основу аутентичних прича и покушаће да одговори на многа питања актуелна нажалост и данас. Приказује и њихове васпитаче, њихове приватне животе које је често тешко одвојити од пословног. Снимљена је у Васпитно поправном дому у Крушевцу који ове године обележава 70 година постојања. Серија је снимана током 1984. и 1985. године а премијерно је емитована 2. фебруара 1986.

Сиви дом на Првом програму РТС-а, у 21 час.

У термину око 22 часа, сваке суботе РТС ће приказивати један домаћи филм. Овог, 01. априла на програму ће бити Добровољци, из 1986. године. Седам „добровољаца" су изненада и без своје воље увучени у рат за који не знају где се води, због чега се води, нити против кога је уперен. Све се догађа на идиличној плажи која је ратни положај „добровољаца". Међутим, ваздушни десант и долазак непријатељске подморнице стварају нове заплете који се изненада драматично завршавају.

Улоге: Велимир Бата Живојиновић, Љубиша Самарџић, Мустафа Надаревић, Боро Беговић, Богдан Диклић...

Режија: Предраг Голубовић

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару