Читај ми!

Сва та равница

Сва та равница је хроника о породици Јагодић, која говори о мрачној тајни која прети да уништи породицу, грофа Милана Јагодића и његова два сина, Јована и Бранка...

У подметнутом пожару на каштелу Јагодића поред Петровграда (Бечкерека) пре двадесет година смртно је страдала супруга грофа Милана и мајка Јована и Бранка Јагодића. Чак и после двадесет година околности њене смрти остале су неразјашњене. Њена смрт постаје зла коб, мрачна тајна која тражи разјашњење и покреће низ мистериозних убистава и злочина који прете да затру стару лозу Јагодића. Старији син Јован одлучан је да открије тајанственог злочинца и сачува породицу од уништења. Из епизоде у епизоду пратимо узбудљиву причу о забрањеним љубавима, страстима, злочину и освети.

Серија Сва та равница инспирисана је књигом Ненада Чанка "Као и сва равница".

Историјски гледано, аристократска породица Јагодић била је одана Аустро Угарској монархији и једна је од оних угледних српских аристократских, потоњих грађанских породица, које су битно утицале на културни, привредни и друштвени живот Срба у Банату и Војводини у време двојне монархије.

Радња серије Сва та равница временски је измештена у тридесете године двадесетог века, у време Краљевине Југославије и бурног развоја новог грађанског друштва, у новом државном оквиру, у коме су се старе аристократске породице међу којима и Јагодићи, све теже и теже сналазиле.

Сценаристички серију потписује Ђорђе Милосављевић. Редитељски ју је уобличио Мирослав Лекић а директор фотографије је Радослав Владић. Овај ауторски тим најзаслужнији је за успело реконструисање слике и атмосфере тридесетих година 20. века, а додатну уверљивост читавом пројекту дала је сценографија Аљоше Спајића, костими Јелисавете Татић, монтажа Петра Јаконића и музика Николе Чутурила и Томе Бабовића.

Серија је снимана у Банату, у дворцу Дунђерских, као и у Вршцу, Зрењанину, на Петроварадину и на другим аутентичним локацијама у Војводини.

У главним улогама појављују се Драган Николић, Дејан Луткић, Гордан Кичић, Стеван Гардиновачки, Горица Поповић, Радоје Ћупић, Александар Ђурица, Јосиф Татић, Катарина Радивојевић, Ивана Поповић, Иван Босиљчић, Соња Дамјановић, Војин Ћетковић, Небојша Љубишић, Радослав Миленковић, Милош Самолов, Иван Босиљчић и многи други.

По завршетку серије Сва та равница, од 21.октобра, Радио-телевизија Србије почиње са премијерним емитовањем нове домаће серије Јагодићи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару