Гастрономад

"Гастрономад путује трбухом за духом!" Путописна емисија о кулинарству

Гастрономад комбинује елементе путописне емисије са кулинарством. Сви рецепти и места који су приказани, представљени су са јаким личним печатом непосредног искуства водитеља Ненада Гладића. Лепи Брка је свет пропутовао на најбољи начин, увек у близини квалитетне кухиње. Као угоститељ на луксузном крузеру, полако је постајао гурман и светски путник. Упоређујући јела припремљена у врхунској кухињи са рецептима из земаља одакле та јела потичу.

На овом путу авантуре укуса, алхемијом стари хлеб се лако претвара у празничну посластицу, а једно магаренце стаје у два залогаја омиљена широм света. Најчешће скроман скуп намирница у лонцу настао по систему "чистимо фрижидер", али са једним битним зачином - људском маштом.

Прича једног гастрономада започиње преласком граница за који нису потребни биометријски пасош, ни визе, као ни много новца. Освежене Медитераном, зачињене у Азији, побиберене у Мексику. Његове успомене оплемењују бојом, укусом и мирисом, заводљивим шармом нас тка у свој чаробни ћилим гастрономије.Такође порука емисије је да свако може да кува и да и рецепти са педигреом могу наћи пут до ваше трпезе путујући духом кухињске авантуре.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 23. април 2025.
16° C

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом