РТС Ординација нова сезона: Истине и заблуде о корони и јачање имунитета

Нових 12 емисија "РТС Ординација", биће посвећене свим аспектима корона вируса, са циљем да помогнемо бољем разумевању овог вируса, као и свих његових претњи. У фокусу осталих тема емисије у новој сезони биће јачање имунитета и очување здравља деце и одраслих.

Марија Поповић, ауторка емисије "РТС Ординација": "Исповести познатих који су преживели корону, људи који су се из тешких стања, чак и са респиратора, вратили у игру и победили Ковид 19, све што о овом вирусу нисте чули, а важно је да знате како бисте се сачували - то је дух првог дела нове сезоне емисије.

Највећи стручњаци за ову област, пренеће сва искуства борбе са до сада невиђеним вирусом и верујем - помоћи нам свима да боље разумемо које све аспекте не смемо да занемаримо. Како деца, а како одрасли, морају да схвате овај вирус - биће угао занимљив гледаоцима. Постављамо и питање: да ли нам податак да су и деца завршавала на респиратору, нешто говори о болести која је захватила цео свет?"

У складу са поруком која се сама наметнула после појаве короне - "Здравље је све" - многе теме о којима ће бити речи у овој ТВ сезони емисије "РТС Ординација" ће бити у функцији да допринесу да подигнемо снагу организма, свој имунитет, своје опште здравље и тако будемо јачи и сигурнији, отпорнији....

"У РТС ординацији одговараћемо и на питања о којима ретко размишљамо, попут оног - да ли је стомак, који често зовемо "шлауф" или "пивски стомачић", баш тако сасвим симпатична појава или са собом носи штетне масти, које нам баш могу бити "тег око врата", ако дође до немилог заражавања вирусима попут Ковида. Шта да једемо, како да без много муке направимо промене у животним навикама код малишана али и код нас, тако да будемо "тврђи орах" за било коју болест...

Одговоре на ова питања као и прегршт конкретних, одмах примењивих а проверених савета и препорука, очекујте као и увек у емисији "РТС Ординација,", поверава ауторка емисије.

У првој емисији нове ТВ сезоне "РТС Ординација", чућете и исповест човека који је 34 дана био на респиратору, 75 дана у болници, смршао је 38 килограма али је на крају, уз помоћ лекара нишке инфектокологије победио болест и вратио се међу своје најмилије. Такође, сазнаћемо и "Зашто би цела нација требало да провери јутарњи инсулин", каже ауторка Марија Поповић и додаје: "Настављамо нашу мисију усмерену ка тежњи да будемо у служби верних гледалаца који ево већ 5. сезона у континуитету прате емисију "РТС Ординација", недељом у 14 сати, на Првом програму Јавног медијског сервиса Србије. Добро дошли у нашу нову ТВ сезону, видимо се!"

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво