Гастрономад, од 21. јула у 12.15, на РТС 1

Нови серијал емисије "Гастрономад" креће на пут по Србији од 21. јула на Првом програму РТС-а, вођен Катарином Петровић Лазаревић.

Гастрономади путују, траже и пакују у своје магичне кофере сваку причу и свако јело и тај пут се никада не прекида. Прави гастрономад није само човек, то је и идеја, то је и намирница која је превалила пут и донела преко потребну промену за нашим столом, намирница која уноси нове боје у наше животе и тера нас да поставимо нека нова питања.

Наш нови гастрономад, Катарина Петровић, показаће нам да су Србија и земље региона неисцрпан извор за љубитеље доброг залогаја и још бољих људских прича, али и научити нас како се специјалитети припремају на најневероватнијим местима.

"Србија је неисцрпна инспирација за једног гастрономада, јер он види оно обично из необичног угла, он осети оно што се не може само испричати. Волела бих да сваки гледалац осети моју страст према кувању и пожели да после емисије припреми исто јело."

Катарина је кулинарско умеће већ доказала у популарном серијалу "Катаринине чаролије", а гледаоци су је упознали и као водитељку временске прогнозе.

"Волим кување. Срећна сам када припремам храну и то је за мене спој традиције и импровизације. Од баке и маме Словакиња наследила сам таленат и рутину, јер се у нашој кући стално кувало, а укућани су се изнова одушевљавали умећем вредних домаћица из Срема", наглашава Катарина.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се