Играј за завичај: суботом на Првом

Сваке суботе, гледајте такмичарски шоу програм "Играј за завичај" на Првом програму РТС-а од 17.00

Формат који аутори дефинишу као "јединствен шоу програм такмичарског типа", окупио је људе (углавном младе) из 24 града у Србији, који се уз подршку навијача из свог завичаја, боре за новчану награду чији износ може да достигне чак два милиона динара. Заједничко за све такмичаре је да су прошли Менсине и специјалне меморијске тестове.

Водитељ квиза Слободан Шаренац каже да је уживао током снимања: "Било је лепо радити са добрим људима и правим професионалцима. Имаћете прилику да упознате паметне, надаране и талентоване људе из Србије који ће током квиза показати и своју хуманост. Овај формат и термин емитовања су нови изазов за мене, јер се обраћам публици којој се до сада нисам обраћао кроз спортске преносе и "Шареницу". Надам се да ће ме добро прихватити у тој новој улози."

Редитељу Игору Басоровићу рад на квизу био је двоструко занимљив - као гледаоцу јер је само такмичење било врло неизвесно, и као професионалцу јер је у питању формат већи од уобичајених квизова које је домаћа публика имала прилику да види: "Трудили смо се да све изгледа модерно. Величина пројекта је у томе што се не ради само о квизу, већ и о својеврсном шоу програму, са плесним и музичким нумерама".

Подсећамо, у свакој од укупно 12 емисија за завичај играју четири такмичара из исто толико градова. Своје знање и умеће показаће кроз 10 игара, а два најбоља такмичара пласирају се у следећи круг.

Победник сваке емисије осваја 100.000 динара, које преноси у следећи круг такмичења и још толико даје у добротворне сврхе свом граду. Ко ће бити победник квиза и колико ће новца освојити сазнаћемо пратећи квиз "Играј за завичај", суботом на РТС 1.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се