Сан ургентне ноћи, друга сезона

Од 23. фебруара, бићемо у прилици да пратимо другу сезону серијала "Сан ургентне ноћи" на Првом програму РТС-а.

У послу где је и најмања грешка неопростива, а највећа дела често невидљива, представљамо вам важну установу и град, људе којима је живот приоритет. Представљамо вам свакодневну борбу са познатим и непознатим. Представљамо вам Ургентни центар, "град" који живи 24 сата.

И у другој сезони серијала "Сан ургентне ноћи", 28 лекара, води нас кроз 14 епизода. Епизоде садрже по две несвакидашње приче, неретко и медицинске феномене, истините приче пацијената а прате их игране, динамичне реконструкције. Доносимо приче о победама, о великим људима који поносно и предано раде свој посао спасавајући људске животе сваког дана.

"Након прве сезоне, а на основу високе позиције на листи гледаности, схватили смо да је серијал "Сан ургентне ноћи", ипак освојио бројну публику. Померили смо границе у реализацији емисија у документарно-играном формату, кроз динамичне реконструкције али и повратили поверење у здравствени систем. Све приче испричане у првом серијалу су аутентичне, истините и емотивне, а причали су их заједно лекари и пацијенти. Велики број гледалаца, међу њима и будући млади лекари, гладаци широм региона који нису крили одушевљење у порукама које су слали, довољан су доказ да смо урадили праву ствар и да смо успели, а ја сам због тога неизмерно срећна. Стиже још узбудљивија, емотивнија и динамичнија сезона, каже Јована Ухрин, аутор серијала.

Истина о танкој линији између живота и смрти, борби и труду. Како је човек који је пресекао главу моторном тестером прошао без последица, а човек са више од 30 прострелних рана без операције. Како изгледа борити се за живот бебе старе два сата, бирати између „живота" и живота, ушивати срце које куца али и добити нову шансу за живот. Догађаји који остављају без даха, животне драме које никога не остављају равнодушним.

Ургентни центар не чини установа, већ људи у њој који сваког минута, сата, 365 дана у години воде најтежу борбу, борбу за људски живот. Време је да упознате људе чија нога остане заглављена у вратима, негде на путу између земље и Бога, негде у подстаници. Серијал носи назив по истоименом роману проф. др Предрага Митровића.

Аутор серијала је Јована Ухрин и "Cinemagia production".

Нове епизоде серијала "Сан ургентне ноћи" суботом од 17 часова на Првом програму РТС-а! 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се