Четврта ТВ сезона пројекта "Мој херој": Моје срце земљу бира

Након серијала документарних прича посвећених личностима које одликују врлине и чија су несебична дела или подвизи добрар пример другима ("Мој херој", "Знањем против хендикепа", "Срцем се даље види" - РТС 1, од 2012. године), ауторски тим друштвено-одговорног пројекта и ТВ серијала "Мој херој" се протеклих година међу првима посветио истицању предузетника, посебно младих (ТВ сезоне "Лична иницијатива" и "Хероји предузетништва").

У фокусу четвртог циклуса пројекта "Мој херој" биће они који Србију препознају као најлепше и најбоље место за живот и пословање.

Зоран Илић, аутор пројекта "Мој херој": "Захваљући РТС-у, до сада смо кроз неколико циклуса и преко 100 кратких документараца, аудиторијуму представили скромне и дискретне, али истинске хероје наше земље а потом вредне, одважне и креативне предузетнике, свих генерација.

Допринели смо да се реч херој поново врати у медије и добије нови контекст у нашем добу али и да се ствара повољнија клима за подршку предузетништву.

Сада, у четвртој сезони серијала "Мој херој", под називом "Моју земљу срце бира" - први пут представљамо наше људе који су живели по свету и оданде, из расејања донели зњање и капитал у Србију. Биће то животне приче оних који су се вратили овде из Америке, Швајцарске, Немачке, Аустрије до Аустралије ..."

Кроз циклус емисија "Моју земљу срце бира" упознаћете, између осталих, Стива Лазаревића, који је као младић отишао у Аустралију а сада се захваљући њему развија туристичка понуда Пирота. Чућете и животну причу Љубише Дрињаковића, који је живео у Немачкој и отворио 100 млекара широм света, па се вратио у родно Таково и тамо отворио своју млекару. Породица Милановић вратила се из Аустрије у село Липовица код Деспотовца и сада улажу у туризам а у слози живе - три генерације. Рођени Београђани, Сања и Ђорђе Замфировић су се после успешне спортске каријере у иностранству, вратили у село близу Блаца, где подижу децу и живе од етнотурузма..

Зоран Илић: "Овим циклусом ТВ прича представићемо вам оне чије је срце изабрало Србију а поврду исправности њихове одлуке да се врате већ су добили или добијају у виду успешности и напредовања њихових послова али и кроз задовољство и срећу њихових породица. Посебну захвалност дугујемо Зорану и Jелени Живановић, оснивачу и певачици групе "Зана", који су из љубави према Србији - компоновали музику за циклус емисија "Моје срце земљу бира". Верујемо да ће ове емисије, посвећене добрим примерима, бити инспиративне и охрабрујуће за многе припаднике наше дијаспоре да се и они ускоро одлуче за повратак или инвестирање у Србију. Превасходно се надамо се да ћемо успети да укажемо на важност стварања још повољнијег амбијента у нашем друштву за повратак дијаспоре. Сви ти људи, својим знањем и искуством стеченим у свету, новим идејама, итекако доприносе унапређењу квалитета живота средина у које долазе а самим тим и напретку наше земље."

"Мој херој", четврта сезона: "Моје срце земљу бира"

РТС 1, четвртак 22. фебруар 13.30

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара