Кухиња мога краја, четврта сезона

Недељом на Првом програму РТС-а од 15.00

Улогу да своје другарице угости у финалној емисији добила је најмлађа учесница серијала „Кухиња мога краја", Јелена Марић из Србобрана.

Канцеларијски посао и звање пејзажног архитекте ова храбра и предузимљива девојка заменила је фармом коза коју је основала са вереником Александром. Данас је то озбиљан посао који укључује и малу приватну млекару. Јелена обожава природу, бави се јогом и медитацијом, вегетаријанац је а њени специјалитети су специфични колико и она сама. Поред занимљивих укуса, важна јој је и презентација па је и амбијент салаша на коме ће угостити остале такмичарке посебан и другачији. Јеленина парола је „Искористи дан".

Коме ће од учесница припасти новчана награда од 100 000 динара видећете у недељу, 27. маја у 15 часова на Првом програму Радио-телевизије Србије.

Седам домаћица које ће нас упознати са својом кухињом и обичајима су: Сека Вануцић из села Горњане, недалеко од Бора, Биљана Ивановић из села Крива Река на Златибору, Љубица Њаради Русинка из Руског Крстура, Данијела Минић из села Бован на обали истоименог језера, Марија Макуш из села Голубинце близу Старе Пазове, Драгица Степановићиз села Суводање близу Ваљева и Јелена Марић из Србобрана. 

Свака емисија има у фокусу једну од жена, њено домаћинство, начин њеног живота, производе који се на њеној фарми гаје...У такмичарском делу програма, за свако од три јела које припрема (предјело, главно јело, десерт), домаћицу оцењују њене гошће. На крају серијала, домаћица која је освојила највише поена бива проглашена победницом серијала и добија новчану награду од 100 000 дин. Учеснице овог програма су како жене које цео живот живе на селу, тако и оне које су решиле да градски живот замене за село, а таквих је сваког дана све више.

Све рецепте из емисије можете пронаћи на званичној Фејсбук страници https://www.facebook.com/kuhinjamogakraja/?fref=ts  

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара