Квиз "ТВ Слагалица"

Ове јесени "ТВ слагалица" обележава 25 година емитовања. Поверење и пажња које нам указујете сваког дана од 19.00 чине да поносно носимо статус најгледанијег домаћег квиза.

На Првом програму РТС емитовано је више од седам хиљада емисија "ТВ слагалица".
У игри Слагалица састављено је више од 16.000 речи, а исти број појмова су такмичари погодили у игри Асоцијације. Управо толико је и решених задатака у игри Мој број. У игри Корак по корак откривено је више од осам хиљада појмова, а у игри Ко зна зна постављено готово 60.000 питања из опште културе и информисаности.

О пријављивању за учешће у квизу

Такмичар у квизу „ТВ слагалица" можете постати ако попуните један од три понуђена теста и пошаљете на једну од следећих имејл адреса: tvslagalica@rts.rs или slagalica@mail.com

Тестове можете преузети овде: тест пријава 1тест пријава 2тест пријава 3.

Након усвајања пријаве такмичари ће бити позвани на тестирање, које ће се обавити у просторијама РТС или на месту које Телевизија за то предвиди.

Критеријуми за одабир такмичара су тест са задацима из „ТВ слагалице" и провера психофизичке способности у присуству психолога.

Тестирање ће обавити комисија, која ће резултате саопштити званичним путем.

Такмичаре који буду одабрани ће о начину снимања, правима обавезама обавестити овлашћена лица.

О такмичарима, нивоима такмичења и наградама

У току је јубиларни 109. циклус који смо симболично посветили вршњацима "ТВ слагалице", 25-годишњацима. Јубиларни циклус имаће 63 емисије, док је за 2019. годину планирана реализација 12 циклуса, са по 30 емисија. Победник циклуса стиче право да се такмичи у финалном циклусу, који ће се одржати на крају године (циклус-суперфинале).

Квиз чини седам игара: "Слагалица'', "Мој број", "Корак по корак", "Скочко", "Спојнице", "Ко зна зна" и "Асоцијације", са могућношћу да се поједине игре промене у току годишњег циклуса. У току играјућег циклуса игре се не могу променити.

Правила и бодовање у играма из претходног циклуса остају исти, а у игри "Спојнице" примењиваће се правила из ранијих циклуса, када је она била саставни део "ТВ слагалице". (Такмичари спајају десет појмова са леве и десне стране и за сваки тачан спој добијају по један поен).

У свакој емисији учествују два играча, који снаге одмеравају у две емисије. Победник из ове две емисије квалификоваће се у наредну рунду такмичења (победника одлучује збир бодова из обе емисије).

Укупан број такмичара у сваком од циклуса је 16.

Два најуспешнија играча, добијена куп системом, на крају циклуса ће се такмичити у две емисије финала "ТВ слагалице".

Такмичари у овим циклусима се боре за наградни фонд распоређен на следећи начин:

Победник циклуса - износ од 150.000 динара.

Другопласирани - износ од 50.000 динара.

Победник циклуса стиче право да се такмичи у суперфиналу за износ од 1.000.000 динара и тиме постане свеукупни победник "ТВ слагалице" за 2019.годину.

Четири најбоља другопласирана такмичара по броју бодова освојених у финалу из свих циклуса придружиће се победницима циклуса и стећи право да се боре за главну награду у финалном циклусу. 

 

 

среда, 17. јул 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару