Кухиња мога краја

У првој емисији друге сезоне шоу прпрограма Кухиња мога краја, која је на програму 29. априла, у 16.15 на Првом програму, посетићемо домаћинство Еве Пашић, типичне Шокице, праве војвођанске домаћице. Ева са многочланом породицом живи у Бачком Моноштору недалеко од Сомбора а кроз њену причу упознаћемо шокачке обичаје и начин живота ове Хрватске заједнице.

Серијал прати групу од 7 жена са села које живе у различитим крајевима земље. Оне путују возећи се у маштовито брендираном мини аутобусу, од једног до другог сеоског домаћинства, кроз најразличитије пределе. Свака емисија има у фокусу једну од жена, њено домаћинство, начин њеног живота, производе који се на њеној фарми гаје... Након обиласка домаћинства, следи вечера коју домаћица приређује у част својих другарица. Ово је такмичење у кувању, али и life style програм који промовише село, живот на селу и сеоски туризам. Храна припремљена на традиционалан начин, од производа са фарме и из краја у коме се домаћинство налази, у комбинацији са топлим људским причама окосница су овог програма.

У такмичарском делу програма, за свако од три јела које припрема (предјело, главно јело, десерт), домаћицу оцењују њене гошће. На крају серијала, домаћица која је освојила највише поена бива проглашена победницом серијала и добија новчану награду од 100 000 дин.

Учеснице овог програма су како жене које цео живот живе на селу, тако и оне које су решиле да градски живот замене за село, а таквих је сваког дана све више.

Све рецепте из емисије можете пронаћи на званичној Фејсбук страници https://www.facebook.com/kuhinjamogakraja/?fref=ts  

Суботом у 16.00 на Првом програму, реприза емисије је средом од 14.00 на Другом програму РТС-а!

 

 

 

 

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару