Здравствени шоу "РТС Ординација"

Најчувенији лекари, фармацеути, професори, јавне личности са ауторком Маријом Поповић протеклих месеци припремају реализацију новог телевизијског пројекта Јавног сервиса "РТС ординација", емисије која ће гледаоцима понудити корисне и актуелне информације о здрављу, на пријемчив и програмски атрактиван начин.

Емисија "РТС ординација" је први шоу програм о здрављу на овим просторима, који ће бити емитован од 2. октобра, сваке недеље у 14.00, на Првом програму РТС-а. Једночасовна студијска емисија ће гледаоцима РТС-а омогућити да кроз забаву, уче и сазнају све оно што је важно за очување и побољшање здравља.

Поред ТВ прича са терена, у телевизијском студију ће говорити врхунски медицински стручњаци али и они који су оболели - своја искуства поделиће са лекарима и гледаоцима. О начинима како чувају своје здравље али и о томе како су се изборили или боре са обољењима говориће и јавне личности.

Публика у студију учествоваће у специфичним ексеприментима, који ће на забаван и неочекиван начин, представљати неке значајне информације у вези са здравњем. Конкретне савете и објашњења публика ће моћи да примени већ након гледања емисије.

У првим емисијама биће речи о шећерима који нас окружују, главобољама, високом и ниском крвном притиску, свежем месу, инфаркту, уљима, знојењу, кафи итд.

Сваку емисију чиниће три сегмента - три теме. У "РТС ординацији" ће се говорити о решавању различитих здравствених проблема, о томе како да разликујете праве од лажних информација и савета, које намирнице збиља могу да излече а које су штетне по наш организам, шта су истине а шта заблубе у вези са здрављем...

Поред 17 удружења лекара, фармацеута, здравствених радника и других, активни сарадници емисије "РТС ординација" на РТС-у биће и наши стручњаци из иностранства али и сви они који својим знањем гледаоцима могу указати на праве начине лечења, праве методе, технике и методе за излечење и очување здравља.

Марија Поповић, ауторка емисије: "Верујем да ће тим Забавног програма РТС-а на челу са Оливером Ковачевић, који је окупљен око емисије "РТС ординација" направити значајан медијски искорак и показати да паметне ствари могу бити и забавне. Сваком телевизијском садржају РТС-а претходи озбиљан рад. "РТС ординација" се припрема месецима. Сваки члан нашег продукционог тима, који предводи редитељ Петар Станојловић, даје све од себе да на екрану и овај телевизијски пројекат буде врхунског квалитета. С друге стране, сви лекари, професори, фармацеути, глумци, певачи, спортисти са којима радимо на припремама садржаја емисије свесни су озбиљности, одговорности и значаја овакве емисије за гледаоце Јавног сервиса. И зато са нама сви они сарађују врло посвећено. Као што је новогодишњи програм РТС-а ове године био медијски искорак, који смо остварили великим радом и залагањем, тако се трудимо да и у "РТС ординацији" баш ништа не препустимо случају".

"РТС ординација" од 2. октобра, недељом у 14.00, Први програм РТС-а

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. јул 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару