Најбољи оркестри Србије

Недеља, 05. јун, РТС 1, 21.00

У дванаест емисија музичког шоу програма "Најбољи оркестри Србије" публици се представило 27 оркестара, од којих су се четири заслужено нашла у финалу. У свакој од емисија имали смо прилику да чујемо и видимо како су оркестри на најбољи могући начин испуњавали музичке задатке жирија.

Серијал "Најбољи оркестри Србије" пребацио је фокус са певача на оркестре које углавном чине врхунски, академски образовани музичари. Далеко од медија развила се фантастична сцена на којој се мешају сви музички жанрови. Ово је први стручни водич за оне који желе да се друже уз живу свирку коју изводе врхунски уметници. Најбољи оркестри Србије желели су да гледаоцима представе најбоље на нашој клупској сцени.

Изабрани су најбољи чланови лиге Најбољих оркестара који ће се у недељу, 05. јуна борити за прво место, а то су: Акустик бенд, Блекова петорка, Гитаринет и трубачки оркестар Данијела. Гордан Кичић ће са посебним бендом који је састављен од чланова продукције отворити финалну емисију.

У финалној емисији, за разлику од претходних, има 10 чланова жирија. Који је то оркестар заслужио титулу најбољег, одлучиће позната имена музичке сцене, а то су: Ана Станић, Драган Ристић Кал, Влада Пановић, Марко Милутиновић, Сања Илић, Зоран Дашић, Влада Маричић, Дејан Петровић, Биља Крстић и Ненад Милосављевић из групе "Галија".

Редитељ овог музичког шоу програма је Станко Црнобрња, сценариста и уредник програма Милорад Милинковић, а о добром звуку свих ових месеци бринули су Драгољуб Марковић и Влада Неговановић.

Најбољи оркестри Србије - финале, недеља 05. јун на Првом програму РТС-а у 21.00

Нови серијал РТС-а је оригинални светски ТВ формат који је фокус са певача пребацио на оркестре, које чине врхунски, често и академски образовани музичари. Далеко од медија развила се фантастична и разноврсна сцена на којој се мешају сви светски жанрови.

Шоу Најбољи оркестри Србије је први стручни водич за све оне који желе да се друже и заљубљују уз живу свирку коју изводе врхунски уметници.

Нови ТВ серијал омогућује гледаоцима да за једно вече обиђу три различита клуба, кафане са живом свирком, а де се не помере из дневне собе.

На Првом програму РТС-а, од 11. марта, петком у 22.00 почиње са емитовањем нови музички шоу програм "Најбољи оркестри Србије". Домаћин програма је Гордан Кичић. У стилизованом, сценографски адаптираном простору постављене су три сцене за оркестре који се такмиче. Пред публиком и жиријем, сваког петка представиће се по три нова извођача. 

Оркестри припадају различитим жанровима и одговарају на припремљене задатке жирија. Задаци представљају изазов за оркестре који ће дати све од себе да оригинално изаранжирају и изведу најлепше песме најразличитијих жанрова.

У првој емисији, такмиче се следећи оркестри: Етно фјуел, Жаоке и Гитар нет. Жири се мења из емисије у емисију. О томе ко ће однети победу у првој емисији одлучиће Дејан Петровић, Ана Станић и Владимир Граић. Поред њих, Гордан ће угостити и специјалне госте иненађења.

За гледаоце ће, поред виртуозности извођења и поштовања традиције бити најинтересантнија жанровска мешања.

Редитељ емисије Најбољи оркестри Србије је Станко Црнобрња, сценариста и уредник програма Милорад Милинковић, а о добром звуку брину Драгољуб Марковић и Влада Неговановић.

Најбољи оркестри Србије, петком у 22.00 на РТС 1 

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. јул 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару