Представљање романа "Власник свега нашег", Нине Савчић

Представљање романа "Власник свега нашег", Нине Савчић, у издању издавачке куће "Архипелаг", биће одржано у РТС клубу (Хиландарска 2, улаз из Светогорске), у уторак, 8.октобра 2019. године, у 19 сати.

О књизи ће говорити: Снежана Кецојевић Миљевић, психотерапеуткиња, Биљана Ђурђевић, Сликарка И профессор на Факултету ликовних уметности, Младен Весковић, књижевни теоретичар, Небојша Броћић, редитељ, Гојко Божовић, Архипелаг и  Нина Савчић, ауторка.

Јунакиња романа „Власник свега нашег" неочекивано добија посао у тајанственом институту на ободу Београда. Она у том институту постаје библиотекарка на замени. Одлазећи на посао, јунакиња убрзо схвата да је реч о посве необичној библиотеци, да су људи који раде у том институту повезани тајанственим везама, а да права природа тог института њој остаје недокучива. На том месту започиње кошмар у коме јунакиња покушава да разлучи шта је сан а шта јава.


„Власник свега нашег" је изврсна и сугестивна прича о губитку аутентичности у свету у коме ништа није као што изгледа. Чак ни књиге, чак ни библиотеке. Улазак у систем, оличен у овом случају у институту, јесте метафора света у коме живимо и у коме покушавамо да разумемо околности властитог живота.Ко је власник свега нашег? Шта ми све имамо? Чији је наш свет? Где смо ми у свом животу? То су само нека од питања с којима читамо роман Нине Савчић.
Читалац романа "Власник свега нашег" суочава се с мајсторским приповедањем и са важним питањима које потресају саме основе његовог света. Ко је власник свега нашег? Шта ми све имамо? Чији је наш свет? Где смо ми у свом животу? То су само нека од питања с којима читамо роман Нине Савчић.

Рођена у Београду, Нина Савчић је књижевница, ликовна уметница, теоретичарка културе и медија, дизајнерка и колумнисткиња. Дипломирала је на Филолошком факултету у Београду на одсеку Српски језик и књижевност и на Факултету примењених уметности на одсеку Унутрашња архитектура. Магистрирала Теорију уметности и медија. Магистарски рад објављен је под називом "Њујорк у филмовима Мартина Скорсезеа: анализа локалистичких ситуација". У току је рад на докторату о америчком ситкому. Објављивала приче, песме за децу, текстове из области филма, књижевности, језика. Излагала на самосталним и колективним изложбама колаже, асамблаже, аквареле, гваш. Ради графички дизајн и дизајн ентеријера. Од 2013. колумниста је дневног листа "Данас" и писац радио-драма за децу за Први програм Радио Београда. Живи у Београду, а "Власник свега нашег" је њен први роман.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару