Читај ми!

Честитке поводом Божића

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић честитала је Божић Синоду Српске православне цркве, свештенству и верницима који један од највећих хришћанских празника славе по Јулијанском календару и поручила да време у којем данас живимо, показује сву снагу заједништва и недвосмислено указује на вредности које нас уједињују. Честитке су упутили и министри у Влади Србије и други званичници.

Премијерка је у честитики поручила да је ово време немерљивих изазова за наш народ и земљу, а борба за сваки људски живот и достојанствену свакодневицу, приоритет свих.

"Та борба биће успешна само ако наставимо да заједно, у духу најрадоснијег хришћанског празника, стварамо поверење и веровање у то да ниједна препрека која се нађе пред нама није непремостива. Божић је празник вере у бољитак и ми имамо разлога да верујемо да је баш такво време пред нама. У своје лично име и у име свих чланова Владе Републике Србије, честитам верницима Божић са жељом да овај празник проведу у кругу своје породице и пријатеља", пожелела је премијерка Брнабић.

Потпредседник Владе и министар одбране Небојша Стефановић честитао је Божић митрополиту дaбробосанском господину Хризостoму, чувару патријаршијског трона.

"Нека нас ови празници надахну радошћу, снагом и добротом, како би надвладали све изазове који су пред нама", наводи се у честитки.

Стефановић је Божић честитао и свим припадницима одбране који славе.

"Нека вам празнични дани донесу радост и снагу да још снажније наставите да будете ослонац Србије и борите се за благостање наше земље", поручио је Стефановић.

Проведите празничне дане у миру и слози са најближима 

Божићну честитку упутио је и потпредседник Владе Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић.

"У име Министарства и своје лично име, честитам вам најрадоснији хришћански празник, уз жељу да га прославите у здрављу и радости. Проведите ове празничне дане у миру, заједништву и слози са вашим најближима. Мир Божији, Христос се роди", поручио је министар Ружић.

Потпредседница Владе Зорана Михајловић честитала је верницима, епископима и свештенству Српске православне цркве Бадњи дан и предстојећи Божић, пожелевши им добро здравље, мир и благостање.

"У свакој кризи, па и у овој у којој се свет налази данас, непролазне хришћанске вредности представљају светионик и пут да као појединци и заједница лакше пребродимо искушења времена у којем живимо. Нека празник Христовог рођења у срца свих верујућих људи донесе мир, љубав и радост и ојача нашу веру у боље дане испред нас, у миру, слози, напретку и међусобном поштовању. Мир божји, Христос се роди!", рекла је Михајловићева.

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић Тепавчевић честитала је Српској православној цркви и свим грађанима Србије који Божић прослављају по Јулијанском календару најрадоснији хришћански празник.

"Нека нам Божић, празник рођења и обнове живота, донесе много осмеха и радости и изнад свега добро здравље, највеће богатство данашњице", навела је Кисић Тепавчевић.

Потпредседница Владе и министарка културе и информисања Маја Гојковић честита грађанима Србије Божић.

"Нека празник Христовог рођења у овим временима пуним искушења оснажи нашу веру и учврсти непролазне вредности узајамног праштања, разумевања и бриге о ближњима. Мир Божији, Христос се роди!," наводи се у честитки Маје Гојковић.

Поводом предстојећег најрадоснијег празника Христовог рођења, празника који подсећа на непролазне вредности љубави и праштања, министарка правде Маја Поповић упутила је најискреније честитке његовом митрополитиу дабробосанском Хризостому, епископима, свештенству, монаштву и верницима.

"Протекла година ставила нас је пред велика искушења и тешке одлуке. Свим изазовима дали смо саборно достојан одговор, сведочећи своју православну веру и српску традицију. Нека Рођење Христово, тај величанствени догађај када је Бог узео људско тело на Себе, буде подстицај да у овој години још више и преданије радимо за добробит Србије, Свете Цркве и нашег народа", навела је Поповићева.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво