Све је спремно за грандиозне концерте на Ташмајдану

Месецима наша кућа на различите начине обележава 60 година постојања телевизије. Бирали смо 60 најлепших песама, водили вас кроз деценије филмског, серијског, научно-образовног, документарног, дечјег, спортског програма. Видели сте где су све наши репортери стигли, а камере то забележиле откако се пре тачно 60 година зачула прва шпица Дневника. Сутра и прекосутра свечаним концертима на Ташмајдану и нашим програмима заједно славимо јубилеј.

Са узбуђењем и нестрпљењем сутра већ од 18 сати на црвеним теписима испред Таковске 10 очекујемо више од 1.000 званица. Да заједно обележимо наш јубилеј – 60 година.

Очекују се представници Владе и дипломатског кора, пионири телевизије и ми који вас данас информишемо, образујемо и забављамо. Затим представници бројних институција, пријатељи, спонзори и сарадници РТС-а и колеге са других телевизија.

Припремили смо два концерта, скоро шест сати музичког програма, а пренос ће бити покривен са 15 камера. У Ташмајданском парку биће постављен екран где се такође може пратити пренос.

„Услови под вештачким светлом. И пробаћемо да у самој сцени, у сценографији са светлом изведемо нешто што нисмо до сада. Очекујте један изузетан лустер у плафону изнад највеће бине икада изграђене на Ташмајдану“, наводи редитељ Веско Грозданић.

На сутрашњем концерту наступиће Симфонијски и Биг бенд оркестри, мешовити хор и дечји хор, као и хор „Колибри“.

„Покушаћемо да покажемо моћ РТС-а и његове музичке продукције. Биће око 200 људи који свирају у нашим оркестрима. Биће преко 20 солиста. Дакле, то ће бити спој традиционалне, класичне музике, евровизијских хитова, занимљивих џез композиција које ће изводити наше диве џез музике и забавне музике. Дакле, биће на једном месту све оно најбоље што ми у овом тренутку имамо“, истиче Ана Рогљић.

Народни оркестар, Хор и Народни ансамбл РТС-а, Тамбурашки оркестар Телевизије Нови Сад, уз тридесетак солиста, у петак ће уприличити можда и највећи концерт те врсте у последњих 25 година.

Биће изведене бројне традиционалне, као и песме компоноване у духу традиције наше земље. На концерту ће бити уручен Златни микрофон Предрагу Живковићу Тозовцу.

„Биће ту наравно и ексклузиве где ће хор изводити народне традиционалне песме заједно са народним оркестром. Овог пута ћемо ексклузивно чути песму Ружо румена у извођењу Тамбурашког оркестра и солисте певача“, открива Влада Пановић, шеф Народног оркестра РТС-а.

Ансамбли Музичке продукције РТС-а годишње одрже око 70 концерата и сниме 50 сати музике за бројне емисије. У оквиру обележавања 60 година телевизије, музичка продукција покреће посебан модеран сајт.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво