Јубилеј РТС-а

Председник Србије Борис Тадић честитао је 50 година рада РТС-а свим запосленима у јавном сервису и свим професионалцима "који су своје дело уградили у историју најстарије телевизије на Балкану". Чувајући нашу културу, језик и колективно сећање, са новим концептом програма где се укрштају интереси, ставови и дијалози, помажемо учвршћивању Србије као модерног европског друштва, поручио је генерални директор РТС-а Александар Тијанић.

"Честитам свима јубилеј, а онима који данас чине РТС желим да наставе развој јавног сервиса на професионалан и одговоран начин, руководећи се принципима истинитог и објективног новинарства", наводи се у честитки председника Србије Бориса Тадића.

"Нека вам интерес грађана Србије увек буде на првом месту", поручио је председник Србије.

Поводом обележавања пола века РТС-а, од данас почиње емитовање целодневног дигиталног програма културе и уметности. Тиме РТС, у јубиларној години постојања, започиње еру дигиталне телевизије.

Генерални директор РТС-а Александар Тијанић је, на свечаности поводом почетка емитовања дигиталног канала, поручио да „дигитализација потврђује да Телевизија Београд није чекала већ је, у педесетој години, кренула у сусрет будућности".

Тијанић је истакао и да се, у временима глобалне кризе, РТС прихватио три најтежа задатка.

„Прво, да обновимо поверење гледалаца. Учињено. Друго, да се као Медијски јавни сервис заувек статусно одвојимо од државе и постанемо власништво свих грађана. Завршено. Треће, да чувајући нашу културу, језик и колективно сећање - са новим концептом програма где се укрштају интереси, ставови и дијалози - помогнемо учвршћивању Србије као модерног европског друштва. Радимо".

Јавни сервис је, поручује генерални директор РТС-а, незаменљив у обликовању будућег српског друштва, „кроз информисање, кроз образовање, кроз успостављање система вредности, кроз јачање одговорне заједнице, кроз контролу моћних, кроз стимулацију креативног и заштиту посебног".

"Наш план за следећих десет година је јасан. РТС у будућности мора бити мањи а ефикаснији. Мора бити креативнији и квалитетнији. Мора бити одговорнији према онима који га издржавају. Мора представљати ослонац српског јавног мњења, закона, права, глас слабих и критика моћних".

Александар Тијанић се, на крају, захвалио телевизијској публици на разумевању, стрпљењу и помоћи, као и запосленима на РТС-у и екипи блиских сарадника „који су својим знањем и својим веровањем омогућили улазак дигиталне будућности у нашу Србију".

Цео говор генералног директора РТС-а Александра Тијанића можете прочитати овде.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво