Невена Божовић у посети Јерусалиму

Израел и Тел Авив су домаћини овогодишњег такмичења за „Песму Евровизије“. Невена Божовић и делегација Србије су посетили Јерусалим и присуствовали званичном пријему код градоначелника Харзалије.

Три најважнија дана „Евросонга“ су два полуфинала и финале такмичења. Готово све је подређено и посвећено томе. Пробе, прес конференције, појединачни интервјуи, промотивне активности, као и остали, свакодневни припремни садржаји.

Међутим, постоје и они мало опуштенији моменти који доприносе томе да се учесници у неформалној атмосфери боље упознају, али да се упознају и са историјом, културом и обичајима земље домаћина.

Љубазни домаћини су делегације учесника повели у Јерусалим, један од најстаријих градова на свету, најсветији град јудаизма и духовни центар јеврејског народа.

Пријему код градоначелника Харзалије, градића поред Тел Авива, присуствовали су сви учесници овогодишњег „Евросонга“. Боравак у Израелу омогућио је учесницима такмичења и да присуствују обележавању Меморијалног дана који траје од заласка сунца 7. маја до заласка сунца наредног дана.

„Меморијални дан који у част погинулих израелских војника, обележава се церемонијама и тишином у целој земљи до заласка сунца када се оглашавају сирене на читавој територији Израела у трајању од једног минута. У том тренутку све стаје, укључујући и аутомобиле на ауто-путевима, када се слуша само тишина, чиме се одаје почаст и сећање на жртве. Сви Израелци су обавезни да служе војску и готово свако познаје некога ко је погинуо у војсци. Зато је овај дан веома лично сећање читаве нације. Ја лично сам остала без оца који је био војни пилот у израелским одбрамбеним снагама и погинуо два месеца пре него што сам се родила, објашњава Дана Гуру, домаћин српске делегације на „Евросонгу“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара