Тијана, срећно у Кијеву!

Представници Србије на 62. „Евросонгу“ Тијани Богићевић данас смо у холу РТС-а пожелели срећу у Кијеву. Припреме су у завршној фази, а до поласка српског тима у Украјину остало је још неколико дана. Тијана, срећно!

Тијана, срећно у Кијеву! Тијана, срећно у Кијеву!

Изводећи песму тима "Symphonix International" In Too Deep Тијана Богићевић браниће боје Србије и покушати да победи на такмичењу за најбољу песму Европе, које се одржава у Украјини од 9. до 13. маја.

Представница Србије наступиће на сцени у Кијеву у пратњи искусног евровизијског тима, три пратећа вокала – Јелене Ђурић, Сање Богосављевић и Јелене Пајић, уз плесни покрет играча Бориса Видаковића.

Душка Вучинић, шефица службе за oдносе с јавношћу и корпоративни имиџ РТС-а, истакла је да је реч о музичком такмичењу које широм света има више од 300 милиона гледалаца.

„Тијана је освојила срца домаће публике, али ће на 'Евросонгу' морати да пробије лед јер наступа прва у другој полуфиналној вечери“, истакла је Душка Вучинић и подсетила да је Тијана Богићевић већ наступала на евровизијској позорници, али као пратећи вокал 2011. године, када је Србију представљала Нина са песмом Чаробан.

Наша представница признаје да је овог пута одговорност већа, али да ће у Украјини радити оно што најбоље зна – певати.

Осим бројне публике у хали у којој се одржава такмичење, додатну трему може да ствара и чињеница да су „присутни“ и милиони гледалаца ТВ екрана.

„Сећам се да ми је срце тукло, помислила сам: 'Не могу ја ово', али чим је музика кренула, све је било у реду“, сећа се Тијана првог наступа на „Евросонгу“.

Након а капела извођења дела песме In Too Deep у холу РТС-а, наравно уз помоћ пратећих вокала, Тијана је кратко рекла: „Боље ћемо певати тамо“.

„'Песма Евровизије' одавно није само музичко такмичење. 'Песма Евровизије' је такмичење 42 земље у прављењу највећег забавно-музичког шоу-програма. Желим да тих осам сати програма, колико ће РТС преносити, буде уживање за гледаоце у Србији, а успех који дође радост свих нас“, поручила је главна и одговорна уредница Забавног програма Оливера Ковачевић.

Према њеним речима, први пут ове године подршку српском представнику даје Туристичка организација Србије.

„Туристичка организација Србије препознала је ово такмичење као место за промоцију туристичких потенцијала земље и у Украјини ће учесницима бити подељен материјал“, истакла је Ковачевићева.

Шефица српске делегације на овогодишњем „Евросонгу“ Ања Рогљић каже да ће се цео тим трудити да земљу представи у најбољем светлу и кроз музику, али да ће представити лепоте Србије.

„Као што то овогодишњи слоган 'Славимо различитости' каже, ми смо на интерном конкурсу, на којем је победила песма In Too Deep, посегнули за страним ауторима. То је позив домаћим ауторима да се следеће године ухвате укоштац са модерним музичким токовима и убаце нешто српског“, истакла је Ања Рогљић.

Према њеним речима, Србија има занимљив наступ и наш тим искористиће све могућности које евровизијска сцена нуди.

За коначан изглед наступа заслужан је тим који чине Игор Басоровић, редитељ наступа, Сташа Станковић, која потписује кореографију, Срђан Векић, који је осмислио костиме, и шминкер Александар Ђикић.

Традиционална предаја српске заставе није изостала.

„Желим Тијани срећу и доста успеха, имаш моју подршку и надам се да ће ти застава донети више среће и успеха него мени“, рекла је прошлогодишња представница Србије на „Евросонгу“ Сања Вучић ZAA уручујући српску тробојку Тијани Богићевић. Подршку колегиници дала је и Бојана Стаменов, која је бранила боје Србије пре две године.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару