Српски тим за Кијев

Представница Србије на Песми Евровизије 2017. године, Тијана Богићевић, наступиће на сцени у Кијеву у пратњи искусног евровизијског тима, три пратећа вокала - Јелене Ђурић, Сање Богосављевић и Јелене Пајић, уз плесни покрет играча Бориса Видаковића.

Биографија тима који ће са Тијаном Богићевић представљати Србију у Кијеву 2017:

Јелена Ђурић

Још као дете показивала је таленат за певање. У основној и средњој школи била је солиста у оба школска хора са којима је и почела са јавним наступима и такмичењима. Упоредо је певала у црквеном хору "Свети Сава". Похађала је школу "Super voice".

Од своје осамнаесте године се професионално бави певањем као солиста многих бендова београдске клупске сцене, а уједно и певањем пратећих вокала са најпознатијијим извођачима и групама на нашим просторима, као и на музичком такмичењу "Операција Тријумф". 2008, 2013. и 2016. године певала је пратеће вокале за Србију на Песми Евровизије са Јеленом Томашевић, "Моје 3" и Сањом Вучић. Такође је била финалиста "Икс фактора". Победила је на "Охридском фестивалу" у Македонији 2015. године у дуету са Влатком Илиевским одневши два прва места; награду стручног жирија и награду публике.

Сања Богосављевић

Рођена је у Београду 1979. године. Након завршене средње музичке школе студирала је клавир на Факултету музичке уметности у Београду. Годинама је активна на клупској сцени престонице као вокал наших водећих кавер бендова.

Сањи је ово четврти пут да се као бек вокал појављује на Евросонгу. Претходно, наступала је 2007. године са Маријом Шерифовић, 2011. године са Нином и 2015. са Бојаном Стаменов. Са групом Бјути квинс, која је оформљена након Евросонга 2007. године имала је бројне запажене наступе, а иза њих остао је и један објављен албум "Не могу те наћи".

Јелена Пајић

Рођена је 1984. године. Од малена је показивала склоност ка музици, пре свега певању, и већ са дванаест година стиче прва певачка искуства наступајући са бендом свога оца Зорана који је свирао гитару. Већ са седамнаест година стиче прва искуства у певању пратећих вокала радећи на турнеји са групом Хари Мата Хари. Била је члан групе Френки, Скандал бенда и групе Радијација. Певала је пратеће вокале на турнејама и лајв наступима Жељку Јоксимовићу, Саши Матићу, Аци Лукасу, Ани Станић, Кемалу Монтену и другима. Студијски је отпевала преко две стотине песама, а њен вокал испратио је многе наше музичке звезде међу којима су Александра Радовић, Марија Шерифовић, Лексингтон бенд, Лепа Брена и многи други. Године 2015. је, као једна од пет пратећих вокала, наступала на Песми Евровизије са Кнезом, представником Црне Горе. Завршила је менаџмент на Quincy колеџу у Бостону, САД. Радила је и као фронт деск менаџер у једном од најпознатијих њујоршких студија, Quad Recording Studios. 

Борис Видаковић

Рођен је 1992. године. Плесом се бави од своје седамнаесте године. На почетку плесао је углавном хип хоп и брејк денс.

Студира савремени плес на Институту за уметничку игру у Београду. Члан је плесног клуба Dance factory са којим је 2016. године освојио прво место у категорији Савремени плес-формације, на Европском првенству одржаном у Пољској. Повремено је ангажован у Позоришту на Теразијама и Битеф театру.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару