Кијев – домаћин Евровизије 2017!

Украјина по други пут домаћин Песме Евровизије.

Кијев – домаћин Евровизије 2017! Кијев – домаћин Евровизије 2017!

Европска радиодифузна унија и украјинска национална телевизијска компанија (НТУ) открили су да је за домаћина шездесет друге Песме Евровизије 2017. године одабран Кијев! Овај град се, у борби за домаћина овог такмичења, изборио са јаком конкуренцијом коју су представљали Одеса и Дњепар, након што је Џамала ове године у Шведској однела победу песмом „1944".

У северном делу Украјине, на реци Дњепар, налази се Кијев, савремени град који има све што је обожаваоцима који ће доћи потребно. Од хотела и добро повезаних линија градског саобраћаја, до дивне архитектуре, зелених површина, ноћног живота и богате историје, овај град се показао достојним улоге домаћина.

Јан Ула Сан, извршни супервизор Европске радиодифузне уније за Песму Евровизије, прокоментарисао је:

„Након детаљног процеса избора, драго нам је што данас можемо да објавимо да ће НТУ сарађивати са Кијевом, градом домаћином Песме Евровизије 2017. године. Желимо да украјинској националној телевизијској компанији честитамо на свеобухватном и пажљивом разматрању сваке пријаве. Кијев се одлично представио и ми с нестрпљењем ишчекујемо мај наредне године и нашу сарадњу у стварању најимпресивнијег програма до сада."

Заменик генералног директора украјинске националне телевизијске компаније Викторија Романова изјавила је: „Приликом одабира били смо задивљени трудом који су показали пријављени градови, професионализмом њихових тимова и озбиљним приступом учешћу у поступку подношења понуда. Овај процес је показао незапамћену заинтересованост за Песму Евровизије у Украјини. Радујемо се прилици да тај ентузијазам одржимо и истовремено се захваљујемо и честитамо Кијеву - граду домаћину Песме Евровизије 2017. године."

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 04. јул 2024.
19° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару