Пријаве 17 земаља за волонтирање на Песми Евровизије 2017.

Грађани из 17 земаља широм света, укључујући и Украјину, пријавили су се за волонтирање на Песми Евровизије 2017. Емитер и домаћин, НТУ, примио је више од седам хиљада пријава. Старост потенцијалних кандидата достиже и шездесет четири године, а пријаве су стигле и из Уједињених Арапских Емирата и Аустралије. Заинтересовани се могу пријавити до 17. фебруара.

Пријаве 17 земаља за волонтирање на Песми Евровизије 2017. Пријаве 17 земаља за волонтирање на Песми Евровизије 2017.

Након тог датума тим ће направити ужи избор кандидата који ће бити позвани на разговор. Тренутно постоји 750 расположивих позиција. Велики број пријава стигао је од људи са дугогодишњим искуством у волонтирању на међународном нивоу. Поред језика земаља учесница, на списку се налазе и људи који говоре свахили, хинди, индонежански и арапски - и то су само неки од језика.

„Изузетно нам је драго што смо првог дана рока за слање пријава за волонтирање примили њих хиљаду и по. Сад имамо више од седам хиљада пријава од грађана из седамнаест земаља. Оне не само да су пристигле из суседних европских земаља, већ и из Аустралије, Уједињеног Краљевства, Уједињених Арапских Емирата и Републике Кореје. То показује да свет прати наше припреме за Песму Евровизије и да ће многи гости из свих крајева света на пролеће посетити Украјину", изјавила је Викторија Романова, извршни продуцент Песме Евровизије 2017.

Успешни кандидати ће у марту и априлу проћи обуку и, у зависности од додељене функције, неки ће почети да раде већ у марту. Као и на многим великим међународним догађајима, волонтери су саставни елемент такмичења за Песму Евровизије а најуспешнији кандидати биће подршка и граду који је домаћин, и Емитеру, домаћину у припреми такмичења, као и током недеље у којој ће се такмичење одржати. Волонтирање кандидатима пружа јединствено искуство и увид у процес настанка једног од највећих телевизијских програма на свету.

Шездесет друга Песма Евровизије биће одржана у кијевском Међународном изложбеном центру 9, 11. и 13. маја 2017. године. Викторија Романова и Олександр Каребин биће извршни продуценти, а на такмичењу би требало да учествују 43 државе, што је рекордан број учесника виђен 2008. и 2011. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 04. јул 2024.
19° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару