Како је „Евросонг“ стигао у САД

Ове године, први пут од када постоји „Евросонг“, око педесет милиона гледалаца у Америци моћи ће да прати финале највећег европског музичког такмичења у директном телевизијском преносу.

Како је „Евросонг“ стигао у САД Како је „Евросонг“ стигао у САД

Први пут у историји, Американци ће имати прилику да уживо прате такмичење за избор најбоље песме Европе, то јест финале „Евросонга“.

Међутим, то никако није најава настанка такмичења на светском нивоу (Worldvision) које би заменило „Евросонг“, оценио је Јан Ола Санд, супервизор чувеног европског музичког такмичења.

Избор за „Песму Евровизије“ је веома добар европски „производ за извоз“, пише Гардијан.

Телевизијски пренос прати се годинама у Аусталији, што је овој земљи донело и статус госта на такмичењу, Кина трећу годину заредом преноси овај формат, азијско-пацифички регион такође прати такмичење са великим интересовањем, а вирус „Евросонга“ сада је захватио и САД, где ће око 50 милиона гледалаца моћи да прати финале у суботу.

„'Евросонг' је феномен којем смо се годинама дивили издалека“, каже Крис Мекарти, директор канала Лого, на којем ће гледаоци у САД пратити завршницу „Евросонга“.

Јан Ола Санд открива да је ово само реализација дугогодишњих договора: „Тешко је доћи на територију САД са новим производом због тако разноврсне понуде која тамо постоји, али и због тога што је 'Евросонг' европски феномен“.

Још једна новина је наступ велике музичке звезде у ревијалном делу финала, звезде која је из Сједињених Америчких Држава. Џастин Тимберлејк ће у суботу премијерно извести нову песму Can't Stop the Feeling. Ипак, то гледаоци у САД неће моћи да виде, како објашњава Санд, због ограничених права емитовања. 

Све је то део промена и напретка такмичења са веома дугом традицијом, оцењује Гардијан. Како ће бити прихваћене видеће се већ за неколико дана.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару