Oво је српска песма за Европу!

Млада Крушевљанка моћног гласа Сања Вучић ZAA браниће боје Србије на 61. „Песми Евровизије“ певајући нумеру Иване Петерс "Goodbye", представљену у специјалној емисији „Песма Србије за Европу“!

Oво је српска песма за Европу! Oво је српска песма за Европу!

Воли пљескавице, глумицу Секу Саблић, али и да пева. Црквени хор, бендови, бројни наступи, велика жеља за певањем обликовали су је као извођача. Она је Сања Вучић!

Од првог наступа у фризерском салону до великог РТС-овог студија прошло је доста година, али осећај је исти – као „на тапету“. Сања каже да са влашћу нема никакве везе, а, како истиче, бројни преци су јој се презивали Вучић, па се због тога и она тако презива.

„Са великом радошћу сам дошла. Тако једна перспективна, дивна млада дама да ме зове да ме види. Желим ти сву срећу и сви ће навијати и сви ће те волети. Већ си победница“, рекла је глумица Сека Саблић која је дошла у емисију Песма за Европу да подржи Сању.

Кроз сплет народних и етно нумера, али и песме у обради светске звезде Бијонсе Ноулз, Сања је показала раскош свог гласа специфичне боје. 

„Пут избора јесте био занимљив. Сања јесте на неки начин дете РТС-а, због учешћа у емисији Три боје звука, па нам је била у фокусу. Трагали смо за композиторима“, објаснила је Оливера Ковачевић, уредница Забавног програма РТС-а. 

Према речима Драгана Илића, шефа делегације Србије на „Песми Евровизије“, Сања Вучић није позната ширим круговима, али ће то постати веома брзо после приче о „Евросонгу“.

Водитељски четверац имао је специјалне задатке: Слободан Шаренац проверавао је да ли наша представница има такмичарски дух и да ли ће оставити срце на терену, Влада Јелић бринуо је о томе зна ли представница да пева да би то први објавио у вестима, Дејан Пантелић трудио се да је квиз питањима изведе из такта, док је Милан Поповић проверавао да ли ће у свом коферу за Европу носити заставу Србије.

Љубитељима великог музичког такмичења српска представница, студенткиња Филолошког факултета у Београду, обратила се песмом на португалском, арапском, француском, италијанском и енглеском језику.

„Песма је настала током периода мог живота када сам била мало мање активна. Написала сам је за неки свој будући соло албум“, истакла је Ивана Петерс, ауторка композиције која ће представљати Србију.

Песма Goodbye (или Shelter) на српском се зове Иза осмеха јер није реч о препеву, већ оригиналном тексту Иване Петерс. 

Иван Илић, диригент „Биг бенда“ РТС-а, који потписује аранжман и продукцију нумере наглашава да је реч о песми са душом.

На избору за најбољу песму Старог континента, 22-годишња Крушевљанка песму Иване Петерс извешће на енглеском језику.

Србија ће наступити друге полуфиналне вечери на 61. „Песми Евровизије“. Полуфинала су заказана за 10. и 12. мај, док ће завршница највећег европског музичког такмичења бити 14. маја у арени „Глобен“ у Стокхолму, уз директан пренос на РТС-у.

Број коментара 140

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару