Читај ми!

Изабран неафирмисани кандидат за „Евросонг“

У специјалном издању емисије „Недељно поподне“ које је било посвећено избору неафирмисаног талента за једног од кандидата за представника Србије на Песми Евровизије 2015.године у Бечу, победиле су две такмичарке, Даница Крстић и Гога Станић.

У веома квалитетном и занимљивом избору за место које води на финални избор у фебруару, Владимир Граић и његов тим одлучили су да, уместо једног, у финално вече пошаљу два неафирмисана кандидата.

„Мој стручни тим и ја били смо једногласни у одлуци да пружимо шансу двема младим особама да у финалном избору покажу таленат који смо и данас чули“, рекао је Граић. „Избор је био веома тежак. Сви такмичари који су до овде дошли неоспорни су таленти и њихов квалитет певања се не доводи у питање. Осим гласовних квалитета, у обзир смо узели и остале квалитете који су неопходни да би један извођач достојно представљао нашу земљу на Песми Евровизије“, додао је композитор песме која ће нас ове године представљати у Аустрији.

Након завршених аудиција у шест градова Србије – Нишу, Зајечару, Крагујевцу, Ужицу, Новом Саду и Београду, Граић и његов тим одлучили су да у специјану емисију позову 13 кандидата. Гледаоци су имали прилику да чују 10 нумера, од којих су три биле дуети.

У ревијалном делу емисије наступиле су и некадашње представнице Србије на Песми Евровизије, Мирна Радуловић и Невена Божовић, која нас је представљала и на Дечјем Евросонгу и освојила сјајно треће место, отпевала је победничку композицију Песме Евровизије 2007. године Молитва, коју је компоновао управо Владимир Граић. Гледаоци су могли да уживају и у сјајној изведби Мирне Радуловић, која је отпевала овогодишњу евровизијску победничку песму Кончите Вурст Rise like a Phoenix.

Финални избор представника Србије на Песми Евровизије 2015. године у Бечу одржаће се фебруару, уживо на Првом програму Радио-телевизије Србије.