Лејла Хот

"Чекајући принца" (О. Цвекић - Л. Хот - О. Цвекић)

Лејла Хот је рођена 9. априла 1986. године у Београду.

Од малена учествује и осваја награде на дечијим такмичењима и  фестивалима. Завршила је средњу музичку школу, одсек клавир и соло певање. Добитник је низа награда на републичком и међународном нивоу. Тренутно је апсолвент на Факултету музичке уметности у Београду (клавир).

Лејла Хот скреће пажњу на своје певање већ са шеснаест година, када је учествовала у емисијама младих талената као што су „3K дур" и „Идол". Била је и чланица женске групе "Лулу" са којом је наступила на фестивалу „Беовизија 2005", након чега се окреће солистичкој каријери.

Значајном годином сматра 2007, будући да на фестивалу "Сунчане скале" у Црној Гори односи двоструку победу, прво на вечери нових звезда, а затим и у главној вечери фестивала.

Као кантаутор први пут се представила на "Беовизији 2008" са песмом "Да ти си ту". Исте године на Будванском фестивалу осваја награду за најбољег композитора за нумеру "Пола сунца". Наступала је и као представник Србије на међународном фестивалу "Славенски базар" у Белорусији, где добија специјалну награду белоруског "Телекома" за наступ.

На актуелној „Беовизији", Лејла Хот ће извести композицију "Чекајући принца" (О. Цвекић - Л. Хот - О. Цвекић).