Како ће изгледати Беовизија 2009?

Представници свих земаља бивше Југославије, једна светска премијера, двадесет такмичара, бина инспирисана уметношћу, скечеви из ТВ серија, мини-мјузикл и много узбуђења...

У суботу, 7. марта почиње дводневни фестивал „Беовизија 2009", на којем ће бити одабран представник Србије за „Песму Евровизије". Двадесет такмичара се прве фестивалске вечери бори за прелазак у финале, а десет финалиста за прилику да  оде у Москву.

Након „Песме Евровизије" одржане прошле године у Београду, постављени стандарди за домаћи фестивал већи су него претходних година. Инспирација за сценографију била је сликарство, тачније кубизам као правац уметности. Графика бине мењаће се за сваку песму, те ће сваки наступ имати другачији визуелни контекст у складу са текстом, ритмом и амбијентом.

Обе вечери, поред такмичарског предвиђен је и ревијални део фестивала.  Прве вечери наступиће већ одабрани представници суседних земаља, тако да ће беовизијска публика имати прилику да чује представнике Црне Горе, Босне и Херцеговине, Македоније, Хрватске и Словеније. У ревијалном делу финалне вечери очекује нас светска премијера песме „Time To Pray" коју изводе Јелена Томашевић, Боаз и Сурошо.

Водитељ програма је Јована Јанковић, а глумачки пар Милена Васић и Срђан Тимаров водиће нас кроз најпопуларније домаће телевизијске серије. Скечеви су преузети из 12 серија, а у извођењу овог пара видећемо и 15 мини-мјузикла.

Према најавама и очекивањима, од овогодишње „Беовизије" очекује се пре свега добар телевизијски шоу-програм, али и узбудљив избор за представника Србије на Еуросонгу.  

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара